Đurašković odgovorio URA: Imate puno toga da objasnite građanima koji su vas glasali i crnogorskoj javnosti

"Cetinje vam je već kazalo što misli a uskoro ćete nakon žutog dobiti i crveni karton"

1918 pregleda 13 komentar(a)
Đurašković, Foto: SDP
Đurašković, Foto: SDP

Član Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) Nikola Đurašković poručio je funkcionerima Građanskog pokreta URA da će imati "puno toga da objasne i građanima" koji su ih glasali i crnogorskoj javnosti.

Ranije danas iz URA su poručili Demokratskoj partiji socijalista, Socijaldemokratskoj partiji i Socijaldemokratama da "nacionalizmom ne možete sakriti vaš kriminal".

"Predstavnici URA "hrabro ćute" na brojna pitanja koja smo im postavili u proteklih nekoliko dana, od toga ko je nudio 21 milion da kupi Dritana Abazovića i njegovu URU (kao što je nekad neko kupio njegovu nekadašnju partiju, Pozitivnu Crnu Goru), preko razvrstavanja šestogodišnjaka na muslimane i pravoslavce u Pljevljima, do pitanja da li će Abazović uhapsiti čovjeka koji poziva na političku korupciju, makar on bio premijer. Iako su na početku svoje kampanje za izbore naveli da im je cilj da spasu Crnu Goru od “dvije struje: prve klero-nacionalističke struje, koja negira Crnu Goru i druge kompromitovane vlasti koja se čuva anahronim metodama", spašavaju je tako što igraju po notama SPC, a vlast štite kao ovi drugi - sakrivanjem podataka, partijskim zapošljavanjima, sumnjivim zaduživanjem od 890 milliona eura i hapšenjem onih koji protestuju", naveo je Đurašković.

On je dodao da su predstavnici URA "hrabro ćutali" i na njihovo pitanje "oko toga što zna kordinator za bezbjednost, spoljnu i unutrašnju politiku, ekonomiju, privrednike, vjeru i sve ostalo - višenamjenski Dritan Abazović o tvrdnjama da se u Nikšiću kupuju glasovi parama SNS-a iz Srbije, za račun njegovih koalicionih partnera".

"Gospodo iz URA imate puno toga da objasnite i građanima koji su vas glasali i crnogorskoj javnosti, ali idući put barem smognite hrabrosti da neko stane iza stava i ne krije se iza cijele partije u saopštavanju neistina, barem kad je SDP u pitanju. Cetinje vam je već kazalo što misli a uskoro ćete nakon žutog dobiti i crveni karton", zaključio je Đurašković

Bonus video: