SNP: Finansijski pomoći i onima koji se ne javljaju Zavodu svakog mjeseca

"Ne vjerujući da preko ZZZ mogu pronaći zaposlenje, mnogi su se odlučili za ovu mogućnost, pri čemu im nije rečeno da će na ovaj način izgubiti i neke druge povoljnosti, kao što je u ovom slučaju pomoć od 100 eura za nezaposlene osobe", kazali su iz SNP

5188 pregleda 23 reakcija 15 komentar(a)
SNP, Foto: Miloš Rudović
SNP, Foto: Miloš Rudović

Iz Socijalističke narodne partije (SNP) smatraju nepravednim to što se među licima kojima će se pružiti pomoć ne nalaze osobe koje se ne javljaju Zavodu za zapošljavanje svakog mjeseca, jer im je ZZZ ponudio takvu opciju.

"Ne vjerujući da preko ZZZ mogu pronaći zaposlenje, mnogi su se odlučili za ovu mogućnost, pri čemu im nije rečeno da će na ovaj način izgubiti i neke druge povoljnosti, kao što je u ovom slučaju pomoć od 100 eura za nezaposlene osobe", kazali su iz SNP.

Oni su podsjeili da je Vlada Crne Gore nedavno donijela novi paket mjera pomoći čiji je cilj da se građani i privreda lakše izbore sa razornim ekonomskim posledicama pandemije korona virusa.

"Prvi segment ovog paketa je podrška ranjivim kategorijama stanovništva u iznosu od sedam miliona eura, i to u prvom kvartalu. To podrazumijeva jednokratnu pomoć od 100 eura za osobe koje su krajem prošle godine bile upisane u registar nezaposlenih ZZZ. Ni ranijim paketima pomoći ova kategorija stanovništva nije bila prepoznata kao prioritetna za dobijanje bilo kakve novčane podrške."

Oni su pozvali nadležne instituacije da i ovim građanima, kojih nije mali broj, obezbijede određenu vrstu pomoći koja će im pomoći da premoste težak period korona krize

Bonus video: