SDP: U partijske organe izabrano 40 odsto žena i 50 odsto članova do 35 godina

SDP je, kako navode iz te partije, potvrdio svoju privrženost političkim principima partija moderne evropske ljevice i pokazao da je politička snaga koja će i u budućem periodu biti snažan oslonac svim progresivnim i emancipatorskim procesima u crnogorskom društvu

3715 pregleda 8 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Socijaldemokratska partija (SDP) Crne Gore je na svom desetom Kongresu kroz izbor novih partijskih organa obezbijedila značajno kadrovsko osvježenje i podmlađivanje svojih partijskih redova, čime je stvorena odlična osnova za dalji rad na promociji prepoznatljive partijske politike, saopšteno je danas iz te stranke.

Kazali su da su na političkoj sceni uvijek uspostavljali nove standarde primjerene modernim političkim sistemima, te da je tako i ovoga puta omogućena značajno veća participacija žena i mladih u organima SDP-a, a samim tim i u procesima odlučivanja u toj partiji.

Ističu da, od ukupnog broja izabranih članova Glavnog odbora, četrdeset procenata predstavljaju žene, dok četvrtinu sastava tog najvećeg organa SDP-a čine mladi do 30 godina starosti. Polovina od ukupnog broja članova svih organa partije izabranih na X Kongresu čine članovi SDP-a do 35 godina starosti.

SDP je, kako su poručili, na taj način potvrdio svoju privrženost političkim principima partija moderne evropske ljevice i pokazao da je politička snaga koja će i u budućem periodu biti snažan oslonac svim progresivnim i emancipatorskim procesima u crnogorskom društvu.

"X Kongres SDP je još jednom potvrdio i demokratske kapacitete Partije i njime je okončan višemjesečni proces predkongresnih aktivnosti u opštinskim organizacijama i drugim oblicima partijskog organizovanja, čime je zaokruženo konsolidovanje partijske infrastrukture u susret novim i zahtjevnim političkim, ekonomskim i državotvornim izazovima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: