SNP traži smjene zbog biračkog spiska

U SNP-u smatraju da je birački spisak služio bivšem režimu isključivo za "manipulacije i za prekrajanje izborne volje građana"

6652 pregleda 26 reakcija 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Socijalistička narodna partija (SNP) pozvala je ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da se u svim opštinama smijene lica koja su bila zadužena za ažuriranje biračkog spiska.

Kazali su kako je potrebno utvrditi i eventualnu odgovornost tih lica za "očigledne i nesporne zloupotrebe".

U SNP-u smatraju da je birački spisak služio bivšem režimu isključivo za "manipulacije i za prekrajanje izborne volje građana".

"U tom pravcu je DPS režim, skupa sa svojim političkim satelitima, samo njima znanim metodama, upisivao i ispisivao, vršio nezakonite premještaje sa jednog na drugo biračko mjesto, stvarao fantom birače, uz tragičnu situaciju da su i umrli mogli da glasaju, ukoliko je taj glas bio namijenjen DPS-u i njihovim antidržavnim i nezakonitim izbornim radnjama. Imajući u vidu da su takve radnje bile u isključivoj nadležnosti MUP-a Crne Gore, kao i da su u crnogorskim gradovima za iste bili zaduženi ljudi „koje je teren u potpunosti prepoznao“, Socijalistička narodna partija zahtijeva od aktuelnog ministra da se pod hitno, u svim opštinama smijene ljudi, koji su bili zaduženi za ažuriranje biračkog spiska, te da se utvrdi njihova eventualna odgovornost, za očigledne i nesporne zloupotrebe", navodi se u saopštenju.

Put u Evropsku uniju i demokratsko društvo, kako su kazali, zahtijeva stvaranje pretpostavki za zakonito iskazivanje izborne volje birača, te poručili da će SNP u tom pravcu insistirati na korjenitim kadrovskim reformama.

Bonus video: