Jačati saradnju u sklopu mediteranskih foruma

"Zajednički je konstatovano da kvalitetan međuparlamentarni dijalog treba biti održan i u narednom periodu jer on čini temelj i polazište sveukupne saradnje i dobrih odnosa između država“

1515 pregleda 0 komentar(a)
Lekić i Ozan, Foto: Skupstina.me
Lekić i Ozan, Foto: Skupstina.me

Crna Gora i Turska treba da osnaže saradnju u sklopu mediteranskih foruma i inicijativa čije su članice, fokusiranih na ekonomsku, kulturnu i saradnju u oblasti obrazovanja, kazao je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić.

On se, kako je saopšteno iz Skupštine, danas sastao sa ambasadorkom Turske u Crnoj Gori Songul Ozan.

"Tokom srdačnog i otvorenog razgovora izraženo je zadovoljstvo kvalitetom odnosa Crne Gore i Turske, koji se u kontinuitetu razvijaju zahvaljujući, prije svega, tradicionalnoj povezanosti naroda dvije države“, navodi se u saopštenju.

Ozan je čestitala Lekiću na izboru i naglasila da je uvjerena da će on znanjem i dugogodišnjim iskustvom u diplomatiji i politici doprinijeti daljem unapređenju odnosa dvije države.

"Lekić je istakao da Crna Gora i Turska, pored partnerskih odnosa u okviru evroatlantske integracije, treba da rade na osnaživanju saradnje i u sklopu mediteranskih foruma i inicijativa čije su članice, a koje u fokusu imaju ekonomsku, kulturnu i saradnju u oblasti obrazovanja i nauke“, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je, kako se dodaje, potencirana i važnost mnogobrojne dijaspore Crne Gore koja živi i radi u Turskoj i ukazano na tradicionalne veze između naroda koje sa ponosom održava i promoviše crnogorsko iseljeništvo.

"Zajednički je konstatovano da kvalitetan međuparlamentarni dijalog treba biti održan i u narednom periodu jer on čini temelj i polazište sveukupne saradnje i dobrih odnosa između država“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: