Cikotić: Žao nam je što Abazović postaje Ana Brnabić Andrije Mandića

"Da li je to URA došla u fazu kada više ne smije ni da pomisli da osudi kleronacionalističke performanse svojih koalicionih partnera, nego se čak istima mora dodvoravati, kao nedavno u izbornoj kampanji kada je njihova nositeljka nikšićke liste negirala genocid u Srebrenici?"

9029 pregleda 47 reakcija 37 komentar(a)
Cikotić, Foto: SDP
Cikotić, Foto: SDP

Amina Cikotić, predsjednica Foruma mladih Socijaldemokratske partije (SDP) saopštila je danas da je njima u SDP žao što potpredsjednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović postaje, kako je kazala, Ana Brnabić (predsjednica Vlade Srbije) Andrije Mandića (lider Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta).

"Umjesto da sa pozicije vlasti osude gnusne uvrede prema Miljani Krivokapić koje dolaze iz kruga njihovih novih potencijalnih političkih pristalica, iz URA optužiše nas u SDP za nacionalizam. Da nije tužno, da ne kažemo jadno, bilo bi smiješno. Da li je to URA došla u fazu kada više ne smije ni da pomisli da osudi kleronacionalističke performanse svojih koalicionih partnera, nego se čak istima mora dodvoravati, kao nedavno u izbornoj kampanji kada je njihova nositeljka nikšićke liste negirala genocid u Srebrenici?", istakla je Cikotić reagujući na saopštenje kandidatkinje za odbornicu URE u Nikšiću Anđele Mijanović.

Cikotić je dodala da je pitanje više retoričko budući da je odgovor prilično jasan.

"Ali, šta ćete, vlast je vlast, a podrška ekstremne desnice se mora nečim platiti. Za kolege iz URA je izgleda najjeftinije da to plate svojim programskim principima, a javnosti je poznato da su taj put od građanske partije do šegrta velikosrpskom nacionalizmu, već prije njih neki prešli. I naravno u međuvremenu nestali sa političke scene. Pripisivati nekome imaginarni nacionalizam, a pri tom ćutati na ovakve gnusne uvrede i na nacionalizam njihovih koalicionih partnera koji je 90-ih odnio 100 hiljada žrtava a par miliona raselio, može samo neko kome je ostrašćenost, frustracija i vlastoljublje pojelo elementarnu logiku i zdrav razum", rekla je Cikotić.

Po njenim riječima, pošto su URI puna usta borbe protiv korupcije i kriminala, SDP ih podsjeća da u tome imaju njihovu punu podršku i što se njih tiče neka hapse svakoga ko se ogriješio o zakon.

"Neka ne zaborave nikoga iz bivše vlasti, ali neka se osvrnu malo i oko sebe, budući da ima milionera i u njihovom najbližem medijsko-tajkunskom okruženju. A neka malo objasne javnosti i kako su "njihovi" milioneri to bogatstvo stekli u jednoj, kako sami kažu, diktaturi - bilo bi to više nego interesantno čuti. SDP jedino može da iskaže žaljenje što je kolege iz URA ponijela atmosfera ili, kako bi neko rekao, "minut slave", pa umjesto u građanskim partijama saveznike vide u ekstremnoj nacionalističkoj desnici. Žao nam je i što je Dritan Abazović postao Mandićeva Ana Brnabić. Ne čudi stoga što im se i izborna lista za Nikšić koju objaviše juče, već danas počela osipati. Do 14.marta ima vremena da spane na nositeljku", zaključila je Cikotić.

Bonus video: