Fatić: Dio beranske aktuelne vlasti u kontinuitetu baštini poražene ideologije

Predsjednik beranskog odbora DPS-a Bogdan Fatić kazao je da činjenica da su predstavnici lokalne vlasti dali podršku da neka ulica ponese naziv po Ratku Mladiću, osuđenom ratnom zločincu, i da su podržali i imena saradnika okupatora u Drugom svjetskom ratu, jasno govori o njihovom ideološkom promišljanju

8709 pregleda 13 komentar(a)
Fatić, Foto: Screenshot
Fatić, Foto: Screenshot

Dio beranske aktuelne vlasti u kontinuitetu baštini ideologije koje su poražene, ocijenili su iz Demokratske partije socijalista (DPS), navodeći da će učiniti sve da u građanskim, multietničkim Beranama ti naumi budu zaustavljeni.

Srpski monarhistički pokret je predložio da osuđeni ratni zločinac Ratko Mladić dobije ulicu u Beranama, a Savjet za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova Opštine Berane je taj predlog usvojio i proslijedio na dalje odlučivanje.

Predsjednik beranskog odbora DPS-a Bogdan Fatić kazao je da "činjenica da su predstavnici lokalne vlasti dali podršku da neka ulica ponese naziv po Ratku Mladiću, osuđenom ratnom zločincu, i da su podržali i imena saradnika okupatora u Drugom svjetskom ratu, jasno govori o njihovom ideološkom promišljanju."

„I želji da promijene slobodarsku, antifašističku i multietničku sliku i sklad Berana“, dodao je Fatić.

Kako je naveo, takvim potezom je, takođe, legitimisano sa koje strane dolaze svi fašističko-šovinistički grafiti u Beranama predhodnih mjeseci, „jer je riječ o istovjetnoj ideologiji koju su zastupali Đujić i Mladić, a čiji su današnji nosioci predstavnici lokalne vlasti u Beranama, što su i sami potvrdili“.

„Učinićemo sve da u građanskim, multietničkim Beranama ovi naumi budu zaustavljeni“, poručio je Fatić.

On je rekao da ga ne bi začudilo da aktuelna državna vlast da na izmjenu i Zakon o spomen-obilježjima, imajući u vidu sastav parlamenta.

„Vjerujem da je sada ogromnoj većini građana jasno kakve političke snage žele da upravljaju Crnom Gorom. Njihovo deklarativno zalaganje za građansku i evropsku državu svakodnevno pada na praktičnom polju“, zaključuje se u reagovanju Fatića.

Bonus video: