"neprihvatljiv predlog"

LP: Ulica ratnom zločincu Mladiću u Beranama suština politike nove vlasti

Iz LP su podsjetili da su nedavno predložili Zakon kojim se previđa zabrana djelovanja i isticanja simbola svih fašističkih organizacija iz vremena drugog svjetskog rata i kasnije

8297 pregleda 28 reakcija 27 komentar(a)
LP, Foto: Liberalna partija
LP, Foto: Liberalna partija

Predlog Savjeta za davanje imena ulica i trgova u Beranama da se jedna ulica nazove po ratnom zločincu Ratku Mladiću, predstavlja odraz suštine politike nove vlasti u Crnoj Gori, koja već dugo vlada tom gradu, smatraju u Liberalnoj partiji (LP).

Srpski monarhistički pokret je predložio da osuđeni ratni zločinac Ratko Mladić dobije ulicu u Beranama, a Savjet za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova Opštine Berane je taj predlog usvojio i proslijedio na dalje odlučivanje.

"Predlog skupštinskog Savjeta za nazive naselja, ulica i trgova u Beranama da se jedna ulica u tom gradu nazove po Mladiću, ratnom zločincu i čovjeku koji je počinio jedini genocid u Evropi nakon drugog svjetskog rata, neprihvatljiv je ali i odraz suštine politike nove vlasti u Crnoj Gori koja već dugo vlada Beranama", kazali su iz LP-a,

Iz te partije su podsjetili da su nedavno predložili Zakon kojim se previđa zabrana djelovanja i isticanja simbola svih fašističkih organizacija iz vremena drugog svjetskog rata i kasnije.

"Ovaj Zakon ignorisan je i odbijen od kompletne nove većine u Skupštini, što je još jedan dokaz u prilog suštine njihove nacionalističke politike", rekli su iz LP-a.

Kako su naveli, činjenica da nekom može uopšte da padne napamet ideja da ulicu nazove po čovjeku odgovornom za pokolj više hiljada ljudi, frapantna je i primorava sve da se zapitaju ko to stvara i podstiče takvu svijest kod ljudi.

"Vasojevići, koji imaju sjajne istorijske ličnosti, heroje i velikane, i bogatu prošlost borbe za slobodu, kako u vrijeme kraljevine Crne Gore i borbe za pravo, čast i slobodu Crne Gore tako i u antifašističkoj borbi, ponižavaju se od strane vlasti ovakvim inicijativama", kazali su iz LP-a.

Prema njihovim riječima, to građani ne smiju dozvoliti.

"A mi ćemo im biti podrška i stalno upozoravati na ovakve anomalije i pokušaje fašizacije društva", dodaje se u saopštenju LP.