Knežević pitao kako nema para za krvoproliće i oružja u spisima, Pažin neće da komentariše

„Jedini dokaz da je postojalo oružje je časna riječ Paje Velimiorivća koji ga je po nalogu (Milivoja) Katnića kupio na Kosovu i uništio u nekakvom jezeru i jedini dokaz je časna riječ Saše Sinđelića da je postojalo 125,5 hiljada eura koji mu je dao Edi kako bi se izveo taj udar“, naveo je Knežević
128 pregleda 21 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Zoran Đurić
Milan Knežević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 20.12.2017. 14:41h

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde, Zoran Pažin, saopštio je da nikada nije, niti će komentarisati materijalne dokaze koji se izvode tokom sudskog postupka koji je u toku.

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević pitao je Pažina u parlamentu, u okviru premijerskog sata, „kako je moguće da se 125,5 hiljada eura kojim je planirano najveće krvoproliće u istoriji Crne Gore ne nalazi u spisima predmeta i kako je moguće da nema ni oružja".

„Jedini dokaz da je postojalo oružje je časna riječ Paje Velimiorivća koji ga je po nalogu (Milivoja) Katnića kupio na Kosovu i uništio u nekakvom jezeru i jedini dokaz je časna riječ Saše Sinđelića da je postojalo 125,5 hiljada eura koji mu je dao Edi kako bi se izveo taj udar“, naveo je Knežević.

Pažin je pitao predsjednika parlamenta, Ivana Brajovića, da li ova forma odgovara sadržaju poslaničkog pitanja, u skladu sa Poslovnikom Skupštine.

Kako je rekao Pažin, postavljeno pitanje ne odgovara sadržaju pitanja koje je dobio, i nema obrazloženje.

Pažin je naveo da je u pitanju Kneževića pogrešna pretpostavka koja, kako dodaje, nužno vodi i pogrešnom zaključku - da on ima bilo kakve veze sa navodnim montiranjem državnog udara, kao što Knežević kaže.

Jednako tako je, kako je rekao Pažin, netačno da on komentriše materijalne dokaze koji se izvode tokom sudskog postupka koji je u toku.

Pažin se, kako je naveo, veoma uzdržava da to radi, i cijeni sve ono što je Zakonikom o krivičnom postupku dato Kneževiću kao pravo stranke u postupku u kojem učestvuje.

„Nikada do sada, pa ni danas se neću upuštati u pravnu ocjenu materijalnih dokaza koji se izvode pred sudom. To neću uraditi jer na taj način poštujem, ne samo vas kao učesnike u postupku, nego i Zakonik o krivičnom postupku, Ustav i obavezujuće konvencije, međunarodne pravne instrumente“, saopštio je Pažin.

Knežević je rekao da je postavioo pitanje u skladu sa Poslovnikom, navodeći da nije bio dužan da daje obrazloženje.

„Mislim da ne bi ni tehnička služba Skupštine dozvolila da se postavi pitanje koje nije u skladu sa Poslovnikom“, naveo je Knežević.

Brajović je rekao da treba da konkretizuje stvar na jedno pitanje, a ne da "pomene 15 pitanja na koje se ne može odgovoriti".

Knžević je rekao da je postavio konkretno pitanje, na koje nije dobio odgovor.

Bonus video: