Abazović: Članovi Vlade misle da SDT ne radi kako treba

"Obaveza Vlade je da dostavi mišljenje. Ministar pravde će odraditi mišljenje i ja mislim da će to biti potpuno kompatibilno sa onim što je dobra međunarodna praksa i uz konsultacije sa Evropskom komisijom i tu se, čini mi se, naše generalno nadležnosti završavaju"

16424 pregleda 32 reakcija 33 komentar(a)
Abazović, Foto: Luka Zeković
Abazović, Foto: Luka Zeković

Članovi Vlade misle da Specijalno državno tužilaštvo (SDT) ne radi svoj posao kako treba, kazao je danas potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

To je saopštio na vanrednoj konferenciji za medije na kojoj je optužio bivšeg direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejana Peruničića da je naređivao nezakonito praćenje političara, novinara i drugih javnih ličnosti.

"Ovaj predmet je završio u SDT i ja afirmišem SDT, nezavisno od toga da li će ostati ili će promjeniti svoju formu da što prije riješi ovaj slučaj. Vlada vodi proevropsku politiku, ali Vlada nije predložila taj zakon. Obaveza Vlade je da dostavi mišljenje. Ministar pravde će odraditi mišljenje i ja mislim da će to biti potpuno kompatibilno sa onim što je dobra međunarodna praksa i uz konsultacije sa Evropskom komisijom i tu se, čini mi se, naše generalno nadležnosti završavaju. I, da budem jasan, i mi u Vladi Crne Gore mislimo da SDT, a ovaj primjer to dokazuje, ne radi svoj posao na način na koji bi trebalo, a cilj ostvarivanja vladavine prava jeste da sve instutucije, a posebno SDT, rade svoj posao kako treba, iz razloga što su najkomplikovaniji predmeti zapravo u tom tužilaštvu", rekao je Abazović odgovarajući na pitanja novinara da li će vlast odustati od izmjene Zakona o tužilaštvu i ukidanja SDT, nakon kritika iz Evropske unije i strahuje li da usvajanje tog zakona može dovesti do nazadovanja u pregovorima sa EU.

Povezani članci

03. Februar 2021.

Katnić ide u neraspoređene

Bonus video: