Lekić Maslenikovu: Odnosi Crne Gore i Rusije u fazi za koju se nadam da će uskoro biti iza nas

Maslenikov je kazao da je politika sankcija Rusiji nanijela ekonomsku štetu Crnoj Gori

3439 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore

Crna Gora treba da vodi pragmatsku i dostojanstvenu spoljnu politiku, kazao je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić na sastanku sa ambasadorom Rusije Vladislavom Maslenikovim.

Lekić je, kako je saopšteno iz Skupštine, rekao da odnosi dvije države prolaze kroz fazu za koju se nada da će uskoro biti „iza nas“, navodeći da je spreman da doprinese unapređenju saradnje.

On je naglasio da Crna Gora na multilateralnom planu treba još više da se bori za poštovanje normi međunarodnog prava i reafirmaciju sistema Ujedinjenih nacija.

Maslenikov je čestitao Lekiću na izboru, uz očekivanje da će svojim angažmanom, posebno u okviru mehanizma parlamentarne diplomatije, doprinijeti da odnosi dvije države dostignu nivo koji je kroz istoriju karakterisao relacije Crne Gore i Rusije.

Govoreći o odnosima zvanične Moskve sa NATO i Evropskom unijom, on je napomenuo da Rusija, uprkos različitim pogledima na određena pitanja, ima kvalitetnu saradnju sa brojnim članicama te dvije organizacije.

Maslenikov je kazao da je politika sankcija Rusiji nanijela ekonomsku štetu Crnoj Gori.

Zajednički je konstatovano da je neophodno uspostaviti kvalitetan međuparlamentarni dijalog, te u tom smislu ukloniti barijere koje otežavaju njegovo ponovno uspostavljanje.

Bonus video: