Marković: Govorite kao kukavica; Medojević: Iza vas stoje kriminalci, pa ste hrabri

Medojević je dodao da Crna Gora "traži Vladu koja neće progoniti političke neistomišljenike"
141 pregleda 114 komentar(a)
premijerski sat, Duško Marković, Foto: Gov.me/S. Matić
premijerski sat, Duško Marković, Foto: Gov.me/S. Matić
Ažurirano: 20.12.2017. 20:37h

Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević kazao je danas na premijerskom satu da je otac premijera Duška Markovića bio na Golom otoku. Premijer je nakon toga Medojevića optužio da je kukavica.

“Vi ste u ozbiljnoj krizi karaktera i ljudskih vrijednosti koje krase svakog čovjeka. Moj otac je bio borac za antifaštističku Crnu Goru. U Kraljevu je završio učešće u drugom svjetskom ratu, ranjen i krvareći za Crnu Goru. Što se tiče njegovog odlaska na Goli otok, meni je rekao da je to bio plod podmetanja u tom periodu. Vi danas govorite kao čovjek kukavica. Treba se suočiti sa pravdom i pravdi odgovoriti dostojantveno”, odgovorio je Marković.

Medojević je dodao da Crna Gora "traži Vladu koja neće progoniti političke neistomišljenike".

"Primjer Vašeg oca sam naveo kao tragičan da bi se prestalo sa progonom neistomišljenika. Vi meni kažete da sam ja kukavica. Iza vas stoje kriminalci, pa ste vi hrabri, ja kukavica. Lako je biti hrabar sa mjesta šefa Udbe i sa stotinama miliona od šverca cigareta", kazao je Medojević, " Ja govorim o zlu iz 1998. godine kada je nekome rečeno da puca na svoj narod. Vratimo se dugu Svetog Petra Cetinjskog. Vi upadate u naše kuce i sa dugim cijevima maltretirate naše porodice. Ne može SDT svaku noć da ide na konsultacije kod Aca Đukanovića i Bebe Popovića."

Marković je na to odgovorio da nije rekao da je "Medojević kriminalac i švercer".

"Ne pominjem vam porodicu. Vi to stalno činite. Nikada na Karuč nisam bio sa Bebom Popovićem i kafu nisam popio na takav način. Ne možete tražiti pomirenje, a pljujete i Srbe i Crnogorce. Nema pomirenja ako vrijeđate ljude koji stoje iza predsjednika DPS. Mislim da vi ne želite dobro državi”, dodao je Marković.

Verbalni sukob Medojevića i Markovića se nastavio.

“Vaši kerberi, Markoviću, su upadali u naše kuće i hapsili nas. Markoviću, mi i naše porodice imamo pravo na pravdu. Pozivam Vas da kažete da li baštinite ideju da neko može da ubija zbog političke ideje ili baštinite ono što baštini DF”, kazao je je Medojević.

Marković je dogovorio da se Crna Gora ne nalazi ni u kakvoj krizi.

“Zabrinut sam jer ne razaznajete gdje živite i u kojoj državi. Još jednom ću vam poželjeti dobrodošlicu u Skupštinu. Parlament nesmetano funkcioniše. Isto tako funkcionišu i druge grane vlasti. Ozbiljna politika i politička strategija Vama nikad nijesu bili jača strana”, poručio je Marković i dodao: “Dok opozicija djeluje destruktivno, za Vladu dalji dinamičniji razvoj ekonomije je imperativ. Bezbjednosna situacija je stabilna. Tome u prilog govore podaci o bilansima. Investitori ne ulažu milione tamo gdje je nestabilno."

Bonus video: