Abazović: Reforme u bezbjednosnom sektoru neophodne

"Abazović je naglasio da Crna Gora nesumnjivo ostaje opredijeljena prozapadnom evroatlantskom kursu, te da Sporazum koji su potpisala tri nosioca pobjedničkih listi na izborima daju obavezu vođenju politike u tom spoljnopolitičkom pravcu"

4497 pregleda 14 komentar(a)
Sa Zoom sastanka, Foto: Kabinet potpredsjednika Vlade
Sa Zoom sastanka, Foto: Kabinet potpredsjednika Vlade

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović je kazao da su reforme u bezbjednosnom sektoru Crne Gore neophodne.

On je to poručio na Zoom sastanku sa Per Kristensenom, direktorom Centra za integritet u sektoru odbrane (CIDS) pri Ministarstvu odbrane Norveške.

On je Kristensena upoznao sa izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima, koja bi Upravu policije vratila pod Ministarstvo unutrašnjih poslova, saopšteno je iz kabineta Abazović.

"Abazović je naglasio da Crna Gora nesumnjivo ostaje opredijeljena prozapadnom evroatlantskom kursu, te da Sporazum koji su potpisala tri nosioca pobjedničkih listi na izborima daju obavezu vođenju politike u tom spoljnopolitičkom pravcu", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi Kristensen je dao punu podršku Abazoviću i Crnoj Gori u procesu reformi bezbjednosnog sektora.

U saopštenju se dodaje da je Kristensen Abazovića upoznao sa misijom CIDS, koja se zasniva na promociji dobrog upravljanja i izgradnji integriteta kroz smanjivanje korupcije u sektoru odbrane na nacionalnom i međunarodnom nivou.

"Kristensen je upoznao potpredsjednika sa činjenicom da CIDS radi na obučavanju i edukaciji pri Programu za izgradnju integriteta NATO-a", saopšteno je iz kabineta.

Bonus video: