složili se da reforme treba da se zasnivaju na dobrom zakonodavstvu i jasnim pravilima

Veber: Njemačka snažno podržava Crnu Goru na njenom reformskom i integracionom putu u Evropsku uniju

„Vaša iskustva, savjeti, pozitivne prakse su nam značajani za proces reforme javne uprave koji sprovodimo ovdje“, ocijenila je Srzentić u razgovoru sa ambasadorom Njemačke

7868 pregleda 2 komentar(a)
Sa sastanka Srzentić i Veber, Foto: Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija
Sa sastanka Srzentić i Veber, Foto: Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija

Njemačka snažno podržava Crnu Goru na njenom reformskom i integracionom putu u Evropsku uniju, ocijenio je ambasador Njemačke Robert Veber, na sastanku sa ministarkom Tamarom Srzentić, saopšteno je iz Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija.

Kako su kazali iz ministarstva, Veber je istakao da je Crna Gora odmakla u procesu pristupanja EU i da može da bude primjer drugim državma.

„Njemačka je izuzetno posvećena da pomogne u ovim procesima. Želimo da vidimo Crnu Goru kao uspješnu članicu i pozitivan primjer u EU“, rekao je Veber.

Srzentić je zahvalila na podršci koju Njemačka pruža Crnoj Gori u procesu evropske integracije.

„Vaša iskustva, savjeti, pozitivne prakse su nam značajani za proces reforme javne uprave koji sprovodimo ovdje“, ocijenila je Srzentić.

"Srzentić je saopštila da će Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija raditi na unapređenju poslovnih procesa u javnoj upravi u skladu sa najboljim praksama, te su otvoreni za razmjenu najboljih njemačkih iskustava. Ona je upoznala ambasadora sa prioritetima u radu u okviru procesa reforme javne uprave, a koji se odnose na profesionalizaciju i optimizaciju procesa, kao i unapređenje usluga koje pruža javna uprava građanima kroz razvoj i jačanje digitalnih platformi", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Kako su kazali, sagovornici su složili da reforme treba da se zasnivaju na dobrom zakondavstvu i jasnim pravilima, ali da su ovo preduslovi koji treba da vode do najboljih praksi.

"Zadovoljstvo građana sprovedenim reformama, pojednostavljenje usluga i procedura, unaprijeđeno pružanje usluga je cilj svih javnih politika. Na sastanku je razgovarano i o modalitetima saradnje u kontekstu razmjene iskustava i transfera znanja u pogledu unapređenja ambijenta za rad medija, jačanja medijske pismenosti, slobode izražavanja, te zakonskog okvira. Sagovornici su istakli važnost dosadašnje saradnje Crne Gore i Njemačke, te važnost daljeg jačanja bilateralnih odnosa", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas