Demokrate: Pravo na rješavanje stambenih potreba nemaju radnici, već isključivo članovi rukovodstva

Kako se u saopštenju navodi, dopis je bio napisan i namijenjen isključivo za internu komunikciju, a u njemu piše da pravo na rješavanje stambenih potreba ima član menadžmenta ili zaposleni na radnom mjestu od posebnog značaja koji ima najmanje dvije godine staža na tim pozicijama

11211 pregleda 11 komentar(a)
Demokrate (Ilustracija), Foto: Demokrate
Demokrate (Ilustracija), Foto: Demokrate

Povodom izjave Demokrata da imaju dokaze o stambenom zbrinjavanju menadžmenta CEDIS-a pred kraj njegovog mandata, a CEDIS-ovog odgovora da stambene potrebe zaposlenih rješavaju iz profita kompanije, Demokratska Crna Gora je u svom saopštenju dostavila dopis koji su, kako kažu, napisali čelnici iz CEDIS-a, a radi se o rješavanju stambenih potreba.

Kako se u saopštenju navodi, dopis je bio napisan i namijenjen isključivo za internu komunikciju, a u njemu piše da pravo na rješavanje stambenih potreba ima član menadžmenta ili zaposleni na radnom mjestu od posebnog značaja koji ima najmanje dvije godine staža na tim pozicijama. U njemu se, kako kažu, nigdje ne vidi da pravo na rješavanje stambenih potreba imaju radnici i službenici, već isključivo članovi rukovodstva.

Fotografija dopisa dostavljenog u saopštenju
Fotografija dopisa dostavljenog u saopštenjufoto: Demokrate

"Kako to da ne može po ovom pozivu stan dobiti radnik koji ima 30 ili 35 godina staža u kompaniji i koji radi fizičke poslove, a može član rukovodstva koji je na to mjesto došao 2019. godine? Da li je to pravedno gospodo iz CEDIS-a? Da li je to možda diskriminacija?", iznele su Demokrate u saopštenju.

Na konstataciju CEDIS-a da stambena pitanja rješavaju iz svog profita, a ne od novca građana, Demokrate su upitale "od čijeg novca stvaraju profit, ako ne od novca građana?"

"Uskoro će se svaki dokument ispitati i informisati javnost, ali i nadležni organi o svim zatečenim nezakonitim i diskriminatorskim odlukama organa upravljanja CEDIS-a. Svako ko je prekršio zakon odgovaraće pred nezavisnim pravosuđem ove države", rečeno je u saopštenju.

Bonus video: