Đorđević: Vučić i Đukanović koordinisali kampanju protiv Amfilohija, isto čine sa Joanikijem

Đorđević je rekao da Vučić "sa režimom Mila Đukanovića održava brojne političke, poslovne i kriminalne veze"

20912 pregleda 37 reakcija 28 komentar(a)
Đorđević, Foto: BETAPHOTO
Đorđević, Foto: BETAPHOTO

Lider pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević ocijenio je danas da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić "spinuje o Crnoj Gori" u danima kad su, po njegovim riječima, izašle na vidjelo veze crnogorskih kriminalnih klanova sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

Odbacio je kao "gnusnu laž" Vučićevu tvrdnju da je "saveznik" crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića.

Đorđević je naveo da ga je Vučić u sinoćnoj emisiji na televiziji Pink doveo u vezu sa Đukanovićem na osnovu fotografije snimljene 2006. godine na Cetinju povodom dodjele ruskog Ordena Andreja Prvozvanog tadašnjem mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju.

"Na originalnoj fotografiji upravo mitropolit Amfilohije sjedi sa desne strane od Đukanovića, što je ovdje tendenciozno isječeno", naveo je Đorđević povodom fotografije na kojoj je u blizini crnogorskog predsjednika.

Dodao je da Vučić "sa režimom Mila Đukanovića održava brojne političke, poslovne i kriminalne veze".

"Uostalom, Beba Popović im je zajednički savjetnik. Upravo je Vučić na sve načine pokušao da opstruira formiranje nove vlade u Crnoj Gori i da spase svog partnera Đukanovića. Zajedno su vodili koordinisanu kampanju protiv pokojnog mitropolita Amfilohija, a isto sada čine sa episkopom Joanikijem", naveo je predsjednik pokreta Oslobođenje.

Bonus video: