Prava: Donošenje predloženih zakona o državnom tužilaštvu je uslov opstanka Crne Gore

Iz Prave Crne Gore navode da su pružili podršku Vladi Crne Gore u, kako su kazali "očuvanju ugleda na međunarodnoj sceni koji je nova vlast u Crnoj Gori nesumnjivo stekla u međunarodnoj zajednici, zbog čega je podržala Vladu Crne Gore i premijera Zdravka Krivokapića u želji da se usvajanje ovih zakona odloži u najkraćem mogućem roku"

8636 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Milačić i Krivokapić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić i Krivokapić, Foto: Prava Crna Gora

Prava Crna Gora jasno je iskazala svoj stav da je u još uvijek duboko kriminalizovanom društvu donošenje predloženih zakona o državnom tužilaštvu uslov opstanka Crne Gore, da je borba protiv kriminala i korumpiranih tužilaca, u čemu se posebno ističe glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, prioritet Crne Gore te da se usvajanje ovih zakona mora sprovesti u što hitnijem roku, saopšteno je danas iz Prave Crne Gore.

Iz te partije su kazali da se predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić sastao sa premijerom Crne Gore Zdravkom Krivokapićem.

"Tom prilikom predsjednik Prave prenio je izraze podrške Prave Crne Gore u borbi koju Vlada vodi ka ozdravljenju društva i vraćanja ugleda Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Iz Prave su kazali da je glavna tema sastanka bilo donošenje predloženih zakona o državnom tužilaštvu, a koji su, kako dodaju, na kratko, radi ispunjavanja formalnih uslova i striktnih procedura, povučeni sa dnevnog reda Skupštine Crne Gore.

Poslanici Demokratske Crne Gore, Građanskog pokreta URA, SNP, Demosa, Prave Crne Gore i Civisa odustali su juče od zahtjeva za vanredno zasijedanje Skupštine 18. februara.

Na toj sjednici trebalo je da se razmatra Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu i Predlog zakona o Tužilaštvu za organizovani kriminal i korupciju.

Iz Prave Crne Gore navode da su pružili podršku Vladi Crne Gore u, kako su kazali "očuvanju ugleda na međunarodnoj sceni koji je nova vlast u Crnoj Gori nesumnjivo stekla u međunarodnoj zajednici, zbog čega je podržala Vladu Crne Gore i premijera Zdravka Krivokapića u želji da se usvajanje ovih zakona odloži u najkraćem mogućem roku".

"Takođe, naglašeno je da kao odgovorna parlamentarna većina moramo biti svjesni igre koja se nesumnjivo igra u pozadini donošenja predloženih zakona, u kojoj pred narodom diskreditovani DPS još uvijek pokušava da pronađe zaklon u međunarodnoj zajednici kao očajničku nadu da će u njima imati pouzdanog evropskog parntera. Takva mogućnost se ni po koju cijenu ne smije ostaviti, a sve u cilju onoga što je DPS mora jasno shvatiti, da se više nikada neće međunarodnoj zajednici nametnuti kao mogući partner u bilo čemu i da se više nikada neće vratiti u poziciju vlasti Crne Gore", rekli su iz Prave.

Iz te partije su poručili da su uvažili argumentaciju Krivokapića, koja je kako kažu "nedvosmisleno i striktno na pozicijama usvajanja ovih zakona, te da je važno istovremeno imati i kvalitetne zakone koje traži narod, ali i podršku međunarodne zajednice, koja je, htio to neko da prizna ili ne, od velike važnosti u ovakvoj tranziciji od kriminokratije ka slobodnom i uređenom društvu".

Bonus video: