PKS: Bojkotovaćemo Vučićeve izborne vakcine, nećemo poštovati mjere koje najavljuje Borovinić Bojović

"Otvarajući granicu ka Srbiji, kako bi Vučićevi mešetari šetali do Nikšića, Borovinić Bojović je direktno odgovorna za uvoz novog, smrtonosnijeg soja virusa, koji se pojavio u jedinoj evropskoj državi, čije stanovništvo nije ni počelo vakcinaciju"

16004 pregleda 258 reakcija 148 komentar(a)
Foto: Patriotsko komitski savez
Foto: Patriotsko komitski savez

Patriotsko komitski savez (PKS) će bojkotovati izborne vakcine Aleksandra Vučića (predsjednik Srbije) koje šalje "u pomoć" nesposobnom Ministarstvu zdravlja i Vladi Crne Gore, koja je 75 dana vladanja potrošila na prepucavanje papirima, smjene, čistke i lom države, ne baveći se zdravljem građana, saopšteno je danas iz PKS.

PKS će na lokalnim izborima u Nikšiću 14. marta nastupiti u koaliciji "Evropski tim za Nikšić" koju predvodi Demokratska partija socijalista (DPS).

"Otvarajući granicu ka Srbiji, kako bi Vučićevi mešetari šetali do Nikšića, Borovinić Bojović (Jelena Borovinić Bojović - ministarka zdravlja) je direktno odgovorna za uvoz novog, smrtonosnijeg soja virusa, koji se pojavio u jedinoj evropskoj državi, čije stanovništvo nije ni počelo vakcinaciju. Odbijanje donacije od 100 hiljada vakcina, te prepadnuti pozivom jedne nevladine organizacije premijerima Hrvatske i Albanije, da u pograničnim područjima omoguće vakcinaciju crnogorskog stanovništva, apostoli nove Vlade su pribjegli dogovorenoj taktici Vučićevog cirkusa, da "spasilac" doda tu crkavicu od 2.000 vakcina Crnoj Gori", ističe se u saopštenju PKS.

Oni su dodalo da sramoćenje po tviteru "oslobodilaca", izlivi zahvalnosti, među kojima i prvog policajca države, samo izaziva gađenje.

"Iako im termin "spasilaštva" nije baš srećno odabran, jer je kampanja za lokalne izbore tek počela, nadoknadiće to oni u narednim kontingentima ruskih vakcina, nepriznatih u Evropskoj uniji (EU), koje će sukcesivno dobacati Vučić do Crne Gore, zaključno sa 14.martom. Od čovjeka, koji na Sretenje, čestita Crnogorcima "najveću srpsku pobedu na Grahovcu", čovjeka koji nam je oteo dva plaćena respiratora, pa nam ih poslije nudio, od čovjeka po čijem nalogu žalosne televizije po Beogradu rade emisije "Bitka za Nikšić 1, 2 i 3" (????), od čovjeka čiji poltron iz Jagodine, "prijatelj sa Betovenom", prijeti nedolaskom srpskih turista, članovi PKS neće primiti nikakve vakcine. Bolje i časno umrijeti kao vuk gorski, no krepavati kao olinjali pas", rekli su iz PKS.

Oni su poručili i da njihovi članovi "takođe, nove oštrije mjere, koje najavljuje ministarka Borovinić Bojović neće poštovati".

"Pošto su i dosadašnjim "mjerama", do krajnjih granica izdržljivosti doveli većinu malih privatnika, zanatlija, ugostitelja, a paralelno drže otvorene granice, ne vidimo svrhu da poštujemo bilo šta. Pozivamo građane Crne Gore na aktivan otpor. Ako ova Vlada želi da suzbije pandemiju, onda mora zatvoriti sve granice, nabaviti regularne vakcine i organizovati zdravstvenu zaštitu! Sve drugo je surova igra sa građanima Crne Gore, koju nikad nećemo ni zaboraviti niti oprostiti", zaključuje se u saopštenju PKS.

Bonus video: