Još dvije osobe sumnjiče da su dio grupe koja je planirala ubistvo Kana

"Sumnja se da je G.M. prevozio pripadnike kriminalne organizacije iz Republike Srbije u Crnu Goru, gdje ih je po dolasku na teritoriju Crne Gore dalje preuzimao osumnjičeni M.K. koji je bio zadužen za njihov prevoz do gradova na primorju gdje se nalaze tajne lokacije tzv. štek stanovi."

12328 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Policija sumnjiči Beranca Grga Milićevića iz Berana (53) i Cetinjanina Miloša Klečaka (34) da su dio grupe koja je planirala ubistvo Budvanina Marka Ljubiše. G.M. je uhapšen i određen mu je pritvor, dok je M.K. u bjekstvu.

Protiv njih su podnijete krivične prijave zbog sumnje da su počinili krivično djelo "stvaranje kriminalne organizacije"

Iz Uprave policije su naveli da "dosadašnja istraga i prikupljeni dokazi ukazuju na sumnju da su osumnjičena lica tokom 2019. godine postali članovi kriminalne organizacije koja je na teritoriji Crne Gore i Republike Srbije formirana radi izvršenja krivičnih djela ubistvo, a u kojoj kriminalnoj organizaciji su imali zadatke i uloge da pružaju logističku podršku neposrednim izvršiocima krivičnih djela."

"Sumnja se da je G.M. prevozio pripadnike kriminalne organizacije iz Republike Srbije u Crnu Goru, gdje ih je po dolasku na teritoriju Crne Gore dalje preuzimao osumnjičeni M.K. koji je bio zadužen za njihov prevoz do gradova na primorju gdje se nalaze tajne lokacije tzv. štek stanovi. Navedene policijsko - tužilačke aktivnosti predstavljaju nastavak istrage u kojoj su 22. januara ove godine, u Budvi lišeni slobode državljani Republike Srbije S.S. i L.I., a čijim lišenjem slobode su spriječeni u namjeri da izvrše ubistvo na štetu M.Lj. iz Budve", ističe se u saopštenju.

Policija navodi da i preduzimaju "mjere i radnje" u cilju lociranja osumnjičenih koji su u bjekstvu "kao i identifikovanju drugih pripadnika predmetne kriminalne organizacije i njihovom procesuiranju nadležnom Specijalnom državnom tužilaštvu Crne Gore."

Bonus video: