predlog o imenovanju biće upućen Vladi

Abazović: Brđanin je najbolje rješenje, DF je protiv svega što nije apsolutno po njihovoj volji

"Žao mi je što u Crnoj Gori sve mora da dobije neku dramu i mistiku kao da se radi o ljudima koji dolaze iz nepoznath struktura. Mi smo mala zajednica, svako zna svakoga"

49153 pregleda 1566 reakcija 221 komentar(a)
Abazović, Foto: Bojana Ćupić/Vlada Crne Gore
Abazović, Foto: Bojana Ćupić/Vlada Crne Gore

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je da smatra da se izborom Zorana Brđanina došlo do najboljeg rješenja za mjesto direktora Uprave policije.

Povezani članci

22. Februar 2021.

Brđanin će biti direktor Uprave policije

On je najavio da će predlog o imenovanju Brđanina, danas biti upućen Vladi.

"To je predlog ministra Sekulovića (Sergej Sekulović - ministar unutrašnjih poslova)  i mislim da je to primjereno. Sa moje strane postoji puna podrška i mislim da je to stav svih članova Vlade", kazao je Abazović odgovarajući na pitanja novinara uoči početka naučne konferencije "Ekstremizam, terorizam i religija".

Upitan da li je poznat stav zapadnih partnera o Brđaninu kao kandidatu za direktora Uprave policije i Dejanu Vukšiću kao šefu Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), Abazović je kazao da bilo ko ko treba da stupi na važnu funkciju u sektoru bezbjednosti mora da prođe određene provjere.

" Ako ćete konkretno o Brđaninu on je i do sada više puta bio provjeravan iz razloga što je obavljao aktivnosti u Upravi policije i ranije i neko je ko ima pristup nekim podacima još od ranije. Žao mi je što u Crnoj Gori sve mora da dobije neku dramu i mistiku kao da se radi o ljudima koji dolaze iz nepoznath struktura. Mi smo mala zajednica, svako zna svakoga. Trebaju nam obrazovani, dostojanstveni i časni ljudi. Na kraju rezultat će pokazati da li rade kako treba ili ne, a naročitu rad policije je jako vidljiv ili nevidljiv", rekao je Abazović.

Abazović je kazao da mnogi ljudi koji su u policiji nisu mogli da dođu do rezultata jer je struktura na samom vrhu bila postavljena pogrešno.

"Tražim da i novoj Vladi date šansu da pokaže da li će ostvaritit rezultate ili ne. Mislim da ih ima u ova dva mjeseca. A mislim da će to biti još mnogo bolje", kazao je on.

Upitan da prokomontariše optužbe Demokratskog fronta (DF) u kome smatraju da je imenovanje Brđanina nastavak DPS prakse, Abazović kaže da je "DF takva organizacija koja je protiv svega što nije apsolutno po njihovoj volji".

Abazović je najavio da će Vlada danas usvojiti predlog i uputiti ga na mišljenje Skupštini.

Do mišljenja Skupštine, kako je najavio, Brđanin će biti v.d. direktora Uprave policije.

On je kazao da bi bilo potpuno neočekivano da se desi bilo što sem smjena rukovodećih lica u Upravi policije.

Direktor Uprave policije trebalo je da bude izabran u petak, ali su se u Vladi sukobili oko tog pitanja, nakon što su predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić i Sekulović navodno imali oprečne stavove oko toga kome treba povjeriti upravljanje tom bezbjednosnom institucijom

“Vijesti” su juče objavile da bi to moglo da izazove prvu ozbiljniju krizu unutar Vlade i da je Sekulovića eksplicitno podržao i potpredsjednik Dritan Abazović.

Povezani članci

21. Februar 2021.

Svađa oko šefa policije uvod u ozbiljnu krizu Vlade?

Preporučujemo za Vas