Brđanin preuzima Upravu policije

Brđanin je bio među kandidatima koji su stigli do intervjua za direktora, a pored njega to su bili i Dragan Klikovac, Dragan Radonjić i Vojo Laković

115182 pregleda 3078 reakcija 244 komentar(a)
Brđanin, Foto: Filip Roganović
Brđanin, Foto: Filip Roganović

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i premijer Zdravko Krivokapić postigli su dogovor oko imenovanja šefa Uprave policije, saznaju Vijesti iz više izvora iz izvršne vlasti.

Prema istim informacijama direktor Uprave policije biće Zoran Brđanin.

Prema saznanjima Vijesti, on će danas preuzeti funkciju, a nakon toga se očekuju i prve smjene među aktuelnim pomoćnicima direktora Uprave policije.

Brđanin je bio među kandidatima koji su stigli do intervjua za direktora, a pored njega to su bili i Dragan Klikovac, Dragan Radonjić i Vojo Laković.

Potpredsjednik Vlade i koordinator službi bezbjednosti Dritan Abazović rekao je danas da će do mišljenja Skupštine, Brđanin će biti vršilac dužnosti (v.d.) direktora Uprave policije.

Direktor Uprave policije trebalo je da bude izabran u petak, ali su se u Vladi sukobili oko tog pitanja, nakon što su Krivokapić i Sekulović navodno imali oprečne stavove oko toga kome treba povjeriti upravljanje tom bezbjednosnom institucijom.

Povezani članci

22. Februar 2021.

Pomoćnici odlaze ko god da bude šef policije

“Vijesti” su juče objavile da bi to moglo da izazove prvu ozbiljniju krizu unutar Vlade i da je Sekulovića eksplicitno podržao i potpredsjednik Dritan Abazović.

Povezani članci

21. Februar 2021.

Svađa oko šefa policije uvod u ozbiljnu krizu Vlade?

Više izvora bliskih izvršnoj vlasti “Vijestima” je reklo da je na sastanku Vlade u petak došlo do, na momente, žustre polemike.

“Zastupajući svoj izbor, Sekulović je rekao da je spreman da snosi i političku i svaku drugu odgovornost, ako Brđanin ne opravda očekivanja”, objasnio je jedan izvor.

Izvor “Vijesti” navodi da je Sekulović objasnio da je konkurs bio zakonit i da ga ne treba poništiti i da je spreman da podnese i ostavku ako se to desi.

Krivokapić je insistirao da se proba postići konsenzus po tom pitanju, a svi sagovornici “Vijesti” su saglasni da se stekao utisak da je izričito protiv toga da Brđanin bude izabran, iako navodno nije iznio konkretno obrazloženje.

Abazović je u subotu za “Vijesti” kazao da potpuno podržava Sekulovića i da očekuje formalizaciju njegovog predloga.

Krivokapić i Sekulović protekla dva dana nijesu odgovarali na poziv novinara “Vijesti”.

Demokratski front je u petak saopštio da neće podržati kandidata kog predloži Sekulović i to u saopštenju koje su poslali u ime koalicije “Za budućnost Crne Gore” i naveo da su svi kandidati osim advokata Dražena Medojevića povezani sa bivšim režimom.

Od tog saopštenja su se ogradili Ujedinjena Crna Gora i Prava Crna Gora.

Naročito oštar u ocjenama je bio funkcioner Ujedinjene Goran Danilović, koji je bio ministar unutrašnjih poslova u “Vladi izbornog povjerenja” 2016. godine, kada mu je pomoćnik bio upravo Brđanin.

On je kazao da ne pristaje da se svi kandidati proglašavaju DPS ljudima, naročito oni koje su već kroz blato provlačili iz struktura bliskih DPS i obavještajnim službama.

Bonus video: