TRAŽE PRIJEVREMENE IZBORE

Forca izlazi iz koalicije u Ulcinju, Čapuni najavio ostavku

DPS i Forca imaju po osam odbornika u lokalnom parlamentu

48855 pregleda 353 reakcija 39 komentar(a)
Ilir Čapuni, Foto: Samir Adrović
Ilir Čapuni, Foto: Samir Adrović

Predsjednik Skupštine Opštine Ulcinj Ilir Čapuni najavio je ostavku na tu funkciju i da će njegova partija Forca izaći iz lokalne koalicije u Ulcinju.

Vlast u Ulcinju čini DPS u koaliciji sa Forcom, DP , DUA, SD i BS.

Iz Force podsjećaju da su nakon izbora 4. februara 2018. godine potpisali sporazum o saradnji sa DPS-om, "koji je tada imao oko 50 glasova više, ali jednak broj odbornika".

DPS i Forca imaju po osam odbornika.

"S druge strane, DPS je imao sporazume sa DP-om, DUA-om, i SD-om o širokoj podršci. S velikom većinom, koja je trebalo da jamči političku stabilnost i široku podršku vlade, nakon tri godine djelovanja vjerujemo da ova koalicija nije ispunila svoje obaveze prema građanima i nije realizovala niti jednu tačku sporazuma koji su koalicioni partneri potpisali o razvoju grada Ulcinja u svim vidovima sa posebnim naglaskom na ekonomski razvoj kroz kapitalna ulaganja i povećanje dobrobiti građana", navedeno je u saopštenju Force.

Čapuni podsjeća da ih je DPS večeras pozvao da razgovaraju ne o tim pitanjima, već o kandidatu za predsjednika Opštine Ulcinj.

Kandidat DPS-a za novog predsjednika Opštine Ulcinj je glavni gradski arhitekta Aleksandar Dabović. Dabović je, kako saznaju “Vijesti”, bio izbor i centrale DPS-a u Podgorici, a osim njega do kraja u igri za nasljednika odlazećeg predsjednika Ljora Nrekića, koji je stekao uslove za starosnu penziju, bili su i direktor Ulcinjske rivijere Bojan Đakonović i aktuelni šef ulcinjskog DPS-a i sekretar za budžet i finansije Sead Osmanović.

Čapuni je kazao da Forca neće učestvovati na sastanku iz razloga iz kojih su već naveli da neće podržati nijednog kandidata sa liste želja DPS-a "na kojoj su licitirana razna imena obezvrijeđujući time ulogu predsjednika opštine i volju naroda".

"Osjećamo moralnu, profesionalnu, političku i građansku obavezu distancirati se od ovog modela funkcionisanja lokalne vlasti zahtijevajući prijevremene lokalne izbore", kazao je Čapuni.

Podsjeća da je prije tri godine preuzeo funkciju predsjednika Skupštine Opštine Ulcinj.

"Prešao sam dalek put do svog grada kako bih u njemu uložio sebe za razvoj ovog grada. Radio sam predano, časno i profesionalno. Uz ovo iskustvo, energiju, informacije i znanje o političkom talogu u Crnoj Gori, nastavićemo još snažnije, sa novom ekipom, novim pristupom i novim razgovorima u korist građana Ulcinja", saopštio je Čapuni.

Preporučujemo za Vas