potrebno raditi na daljem unapređenju međuparlamentarne saradnje

Sastanak Lekića sa ambasadorkom Republike Bugarske

Ambasadorka Plugčijeva istakla je da joj predstavlja "zadovoljstvo da ima priliku da tokom svog mandata radi za dobrobit Crne Gore i pomogne da se proces pristupanja Evropskoj uniji uspješno finalizuje u najkraćem mogućem roku", kazali su iz Skupštine Crne Gore

4907 pregleda 0 komentar(a)
Miodrag Lekić sa ambasadorkom Bugarske, Foto: Skupština Crne Gore
Miodrag Lekić sa ambasadorkom Bugarske, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Odbora Miodrag Lekić kazao je da posebno cijeni podršku Republike Bugarske na putu pristupanja Crne Gore EU, iskazanu kroz konkretnu pomoć u svim fazama pristupanja, kao i kvalitetnu parlamentarnu saradnju kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom planu.

Kako se navodi u saopštenju Skupštine Crne Gore Lekić se danas sastao sa ambasadorkom Republike Bugarske u Crnoj Gori Nj.E. Meglenom Plugčijevom.

Ambasadorka Plugčijeva istakla je da joj predstavlja "zadovoljstvo da ima priliku da tokom svog mandata radi za dobrobit Crne Gore i pomogne da se proces pristupanja Evropskoj uniji uspješno finalizuje u najkraćem mogućem roku", kazali su iz Skupštine Crne Gore.

Ona je takođe podsjetila na brojne projekte koji se realizuju u crnogorskim opštinama a koje finansira Vlada Bugarske, te izrazila očekivanje da će u narednom periodu biti nastavljano jačanje ugovornih odnosa kroz potpisivanje novih sporazuma između dvije države.

Kako dalje navode Lekić je ukazao na potrebu nastavka saradnje i međusobne podrške u okolnostima suočavanja sa pandemijom koronavirusa, kao i njenim uticajem na ekonomije država, napominjući da je izostao globalni odgovor na krizu, te da su države sada okrenute jedna drugoj u potrazi za vakcinama.

Zajednički je konstatovano da je potrebno raditi na daljem unapređenju međuparlamentarne saradnje, posebno nakon konstituisanja novog sastava Narodne skupštine Republike Bugarske, te da su odnosi Crne Gore i Republike Bugarske prijateljski i sadržajni i da ih karakteriše partnerski odnos uzajamnog poštovanja, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je bilo riječi i o aktuelnim političko-ekonomskim dešavanjima u dvije zemlje, te izraženo očekivanje da će Crna Gora i Bugarska, kao i cijeli svijet uskoro izaći iz krize izazvane pandemijom koronavirusa, zaključili su.