Sastanak Lekića sa ambasadorkom Republike Bugarske

Ambasadorka Plugčijeva istakla je da joj predstavlja "zadovoljstvo da ima priliku da tokom svog mandata radi za dobrobit Crne Gore i pomogne da se proces pristupanja Evropskoj uniji uspješno finalizuje u najkraćem mogućem roku", kazali su iz Skupštine Crne Gore

4913 pregleda 0 komentar(a)
Miodrag Lekić sa ambasadorkom Bugarske, Foto: Skupština Crne Gore
Miodrag Lekić sa ambasadorkom Bugarske, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Odbora Miodrag Lekić kazao je da posebno cijeni podršku Republike Bugarske na putu pristupanja Crne Gore EU, iskazanu kroz konkretnu pomoć u svim fazama pristupanja, kao i kvalitetnu parlamentarnu saradnju kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom planu.

Kako se navodi u saopštenju Skupštine Crne Gore Lekić se danas sastao sa ambasadorkom Republike Bugarske u Crnoj Gori Nj.E. Meglenom Plugčijevom.

Ambasadorka Plugčijeva istakla je da joj predstavlja "zadovoljstvo da ima priliku da tokom svog mandata radi za dobrobit Crne Gore i pomogne da se proces pristupanja Evropskoj uniji uspješno finalizuje u najkraćem mogućem roku", kazali su iz Skupštine Crne Gore.

Ona je takođe podsjetila na brojne projekte koji se realizuju u crnogorskim opštinama a koje finansira Vlada Bugarske, te izrazila očekivanje da će u narednom periodu biti nastavljano jačanje ugovornih odnosa kroz potpisivanje novih sporazuma između dvije države.

Kako dalje navode Lekić je ukazao na potrebu nastavka saradnje i međusobne podrške u okolnostima suočavanja sa pandemijom koronavirusa, kao i njenim uticajem na ekonomije država, napominjući da je izostao globalni odgovor na krizu, te da su države sada okrenute jedna drugoj u potrazi za vakcinama.

Zajednički je konstatovano da je potrebno raditi na daljem unapređenju međuparlamentarne saradnje, posebno nakon konstituisanja novog sastava Narodne skupštine Republike Bugarske, te da su odnosi Crne Gore i Republike Bugarske prijateljski i sadržajni i da ih karakteriše partnerski odnos uzajamnog poštovanja, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je bilo riječi i o aktuelnim političko-ekonomskim dešavanjima u dvije zemlje, te izraženo očekivanje da će Crna Gora i Bugarska, kao i cijeli svijet uskoro izaći iz krize izazvane pandemijom koronavirusa, zaključili su.

Bonus video: