SNP o slučaju praćenja i snimanja: Očekujemo da Peruničić i Pavićević budu propisno sankcionisani

"Ovo je još jedna potvrda naših tvrdnji da smo do 30. avgusta prošle godine živjeli u zarobljenoj, privatnoj državi, u kojoj niko ko je promišljao drugačije od bivše vlasti nije promicao 'radaru' tajnih službi", naveli su iz SNP-a

5292 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
SNP, Foto: Arhiva Vijesti
SNP, Foto: Arhiva Vijesti

Socijalistička narodna partija Crne Gore očekuje da slučaj praćenja i snimanja javnih funkcionera i ličnosti, među kojima je i predsjednik SNP-a Vladimir Joković, dobije adekvatan pravni epilog, odnosno da bivši direktor ANB-a Dejan Peručinić i agent Srđa Pavićević, koje je Specijalni policijski tim označio kao odgovorne za ove postupke, budu propisno sankcionisani, saopšteno je iz ove partije.

"Ovo je još jedna potvrda naših tvrdnji da smo do 30. avgusta prošle godine živjeli u zarobljenoj, privatnoj državi, u kojoj niko ko je promišljao drugačije od bivše vlasti nije promicao 'radaru' tajnih službi. Klasična politička policija, u funkciji zaštite i opstanka DPS-a i njenog prvog čovjeka, nije se libila da krši pozitivne zakonske propise naše države kako bi svojim šefovima obezbijedila materijale o aktivnostima njihovih političkih oponenata", navodi se u saopštenju SNP-a.

Iz SNP-a su kazali da se ANB bavio praćenjem nekadašnje opozicije, ne vodeći računa da time krši osnovna ljudska prava, "umjesto da prate i sankcionišu pripadnike kriminalnih bandi i klanova u čijim je ratovima stradalo desetine ljudi".

Oni su izrazili uvjerenje da je ovo samo početak, te da će se vremenom otkriti sve ono što je rađeno u proteklih trideset godina vladavine DPS-a.

"Izražavamo očekivanje i nadu da će se u poštenom i zakonitom sudskom postupku utvrditi sve činjenice o ovoj aferi i da će svi involvirani dobiti zaslužene kazne. Takođe, očekujemo da se ovakvi slučajevi više nikada ne ponove, te da više niko nikad ne bude predmet praćenja i obrade tajnih službi samo zato što ne djeluje u skladu sa željama i potrebama vlasti, ma sa koje strane ona dolazila", kazali su iz SNP-a.

Bonus video: