Vijestima odgovoreno iz kabineta senatora

Durban nikad nije dao intervju, mediji u Crnoj Gori prenijeli izmišljene izjave senatora Demokrata

Durbanu je pripisana i konstatacija da SAD “znaju za ulogu SPC, državnog vrha Srbije preko svojih agenata iz BIA, među kojima ima i istaknutih pojedinaca iz nove vlasti u Crnoj Gori”

34781 pregleda 781 reakcija 91 komentar(a)
Mediji u Crnoj Gori prenijeli lažni intervju: Dik Durbin, Foto: Reuters
Mediji u Crnoj Gori prenijeli lažni intervju: Dik Durbin, Foto: Reuters

Senator Dik Durban nije dao intervju Skala Radiju, niti je autor komentara koji su objavljeni. Tog intervjua nije bilo.

Tako je iz Durbanovog kabineta odgovoreno “Vijestima” na pitanje da li je senator u intervjuu za Skala Radio iznio niz ocjena, uključujući to da među istaknutim pojedincima iz nove vlasti u Crnoj Gori ima agenata Bezbjednosno informativne agencije Srbije.

Niz crnogorskih medija (CdM, Antena M…) je prenio tu i ostale navodne izjave senatora iz redova Demokrata u kojima se tvrdi i da Vašington zna sve o destabilizaciji Crne Gore, te da Beogradu i Moskvi to neće poći za rukom.

Na tu navodnu izjavu su reagovali i iz Socijaldemokratske partije – generalni sekretar te partije je ocijenio da se radi o najozbiljnijem upozorenju novoj vlasti do sada.

U tekstu je najavljeno i da će potpredsjednica Kamala Haris ili neko iz Stejt departmenta posjeti Crnu Goru i prenijeti tu poruku aktuelnoj vlasti u Podgorici, ali i Srbiji, Rusiji i Kini.

Durbanu je pripisana i konstatacija da SAD “znaju za ulogu SPC, državnog vrha Srbije preko svojih agenata iz BIA, među kojima ima i istaknutih pojedinaca iz nove vlasti u Crnoj Gori”.

„Znamo u Vašingtonu i za ogromne količine novca koje su preko SPC ubačene iz Srbije i Rusije, sve u cilju destabilizacije Crne Gore, a na taj način i NATO I EU. Svjesni smo potpuno da zvanični Beograd pokušava izazvati u Crnoj Gori situaciju, kakvu je već izazvao u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Kosovu 90-ih godina prošlog vijeka. Ta im namjera neće poći za rukom“, riječi su koje se pripisuju Durbanu.

Kao autor intervju, Skala Radio je naveo svog dopisnika, Mirsada Jahovića, predsjednika udruženja iz dijaspore SAD CG US Global.

Jahović je nedavno tvrdio da je napadnut u Čikagu, kada je, kako je rekao, nepoznata osoba pucala na njegov kamion. Jahović je tada kazao kako sumnja da je napad organizovala osoba iz Njemačke koja mu je upućivala prijetnje zbog njegovih negativnih ocjena o litijama i organizovanja sahrane mitropolita Amfilohija.

Greškom je u prethodnoj verziji teksta objavljeno da je portal Analitika prenijela navodnu izjavu Durbana.

Taj medij je prenio reakciju na tu navodnu izjavu, a dio medija je prenio i izjavu Durbana pozivajući se kao izvor na portal Analitiku.

Preporučujemo za Vas