URA, Demokrate, SDP i Stara garda LSCG: Ponudili smo SD-u sve političke funkcije na Cetinju

"Napomenuli smo da smo spremni da sve naše partijske interese podredimo dogovoru o hitnim mjerama oporavka Cetinja"
258 pregleda 32 komentar(a)
Cetinje grad, Foto: Shutterstock
Cetinje grad, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.12.2017. 20:56h

Predstavnici Građanskog pokreta URA, Demokratske Crne Gore, Socijaldemokratske partije i Stare garde LSCG ponudili su predstavnicima Socijaldemokrata da u najkraćem mogućem roku zajednički formiramo vlast na Cetinju, navodi se u zajedničkom saopštenju GP URA, Demokrata, SDP-a, Stare garde LSCG.

"Na noćas održanom sastanku jasno je predočeno SD-u da oni mogu preuzeti sve političke funkcije, počevši od gradonačelnika i predsjednika Skupštine Prijestonice, pa do svih ostalih, i dobiti našu manjinsku podršku. Ukoliko to bude njihov zahtjev, možemo zajednički participirati u vlasti i podijeliti odgovornost za buduće upravljanje Prijestonicom", ističe se u saopštenju.

URA, Demokrate, SDP i Stara garda LSCG su dodali da su saopštili da im je glavni cilj oporavak i prosperitet Prijestonice i razvlašćivanje onih koji 27 godina sistematski uništavaju naš grad.

"Napomenuli smo da smo spremni da sve naše partijske interese podredimo dogovoru o hitnim mjerama oporavka Cetinja. Istakli smo i da su izbori pokazali da je 5.573 građana Cetinja glasalo za opoziciju, tj protiv politike DPS-a, što je 1182 glasa više od broja glasova onih koji su do sada bili vladajuća partija na Cetinju", zaključuje se u saopštenju.

URA i Demokrate su na izborima 26. novembra dobile po pet odbornika, SDP tri, a Stara garda LSCG dva odbornika. Za formiranje većine potrebna im je podrška dva odbornika SD-a.

Bonus video: