Davidović: Narod očekuje da vaskrsnemo, ime Narodnom pokretu su dali episkopi, znak su kreirali monasi

Davidoviž je rekao da će se "Narodni pokret odužiti i Sv. Amfilohiju Radoviću, na svemu što je učinio za narod Nikšića i Crne Gore u toku svog stolovanja na čelu Mitropolije crnogorsko-primorske"

8731 pregleda 129 reakcija 40 komentar(a)
Davidović, Foto: Narodni pokret Crne Gore
Davidović, Foto: Narodni pokret Crne Gore

Ovaj narod očekuje da vaskrsnemo i da konačno počnemo da radimo i živimo od svog rada, saop[tio je lider Narodnog pokreta Crne Gore i kandidat za gradonačelnika Nikšića, Miodrag Daka Davidović.

On je kako je saopštemo iz Narodnog pokreta Crne Gore posjetio mjesnu zajednicu Župa.

"Narod ovog, ali i drugih sela, očekuje boljitak, više radnih mjesta i prosperitet", istakao je Davidović.

Natalija Matijašević, magistar agronomije je rekla da se Narodnom pokretu pridužila sa ciljem da ožive Župu, da učine da djeca ostanu ovdje.

"Da zajedno sa nama, privređuju baš u Župi. Ovdje sam najviše zbog poljoprivrede, jer je jedan od velikih ciljeva Narodnog pokreta oživljavanje poljoprivrede, da pomognemo seljaku, da sve svoje proizvode", poručila je Matijašević.

Ona je dodala da će, "Opština NIkšić, kada Narodni pokret dođe na vlast subvencionisati poljoprivrednike, pomagati im da unaprijede proizvodnju i da plasiraju svoje proizvode".

"Da prošire proizvodnju, unaprijede mehanizaciju i opremu, a na kraju i da bez brige prodaju svoje proizvode. To je cilj Narodnog pokreta", poručila je Matijašević.

U saopštenju se navodi da je Davidović postavio pitanje "zašto Narodni pokret?"

"To ime su mu dali naši episkopi i tako će i ostati. Naš znak su kreirali naši monasi i time se ponosimo. Zbog toga, da bi bilo sve upotpunjeno, ja kažem, centralni trg u gradu Nikšiću, kada Narodni pokret pobijedi, zvaće se trg Svetog Vasilija Ostroškog i mi, Narodni pokret, do 12. maja ćemo sagratiti spomenik dostojno našeg svetitelja, dostojno 350 godina od kada se Sv. Vasilije preselio u vječnost", poručio je Davidović

On je dodao da će se "Narodni pokret odužiti i Sv. Amfilohiju Radoviću, na svemu što je učinio za narod Nikšića i Crne Gore u toku svog stolovanja na čelu Mitropolije crnogorsko-primorske".

"Zašto nas svi napadaju ovoliko?"

"Zato što znaju da smo već pobijedili. Šta će se desiti 14. marta? Desiće se 30. avgust, samo što ćemo ovog puta to biti mnogo ubjedljivije i mnogo jače, bolje i brže. Sami ćemo pobijediti, zbog toga što je moramo, jer je naš program obiman i ambiciozan, a da bi mogli da upravljamo moramo sami pobijediti", dodao je Davidović.

"MI moramo govoriti samo o ekonomiji, boljem životu naših ljudi, naše djece.. Pogledajte koliko je ovdje naše djece, koja je to mladost, ljepota. Svi su oni nemaju posla, nemaju mogućnosti ništa da rade. E, tu djecu našu mi moramo da zaposlimo i to je osnovna stvar koju moramo da rješavamo", zaključio je Davidović.

Bonus video: