Jovanović: Radimo i trošimo po zakonu

Reagujući na navode Vladimira Martinovića (Demokrate), menadžer Opštine Kolašin saopštio da je ponosan na rad službe...

2845 pregleda 6 komentar(a)
Zgrada opštine, Foto: Dragana Šćepanović
Zgrada opštine, Foto: Dragana Šćepanović

Zapošljavanje i trošenje novca u Službi menadžera Opštine Kolašin bilo je zakonito, saopštio je menedžer Veljo Jovanović, reagujući na navode šefa odborničkog kluba Demokrata Vladimira Martinovića.

Iz Demokrata su minule sedmice saopštili da je Služba menadžera potrošila za konsultantske usluge tokom 2019. godine 7.120 eura iz budžeta.

To, kako je rekao Martinović, daleko premašuje planirane rashode.

Naveo je i da je služba nezakonito osnovana, jer Zakon o lokalnoj samopupravi i Plan optimizacije javne uprave ne ostavljaju prostor za njeno formiranje.

Povezani članci

25. Februar 2021.

Gradski menadžer trošio znatno više od planiranog

“Umjesto da se uzdigne iznad uskopartijskih interesa i založi da se tim, koji piše projekte u okviru Službe, razvija i da daje doprinos zajednici, Martinović, po ko zna koji put, pokušava da obesmisli njen rad. Donošenje konkretnih odluka i povlačenje valjanih poteza donose dobrobit zajednici. Kada nema vlast i kada ne odlučuje, Martinoviću manipulišete, pokušavajući da ponovo obmane građane i da se dokopate izgubljene vlasti“, kazao je Jovanović.

Prema njegovim riječima, “vraćanje u 2019. godinu i prikazivanje zakonskog trošenja novca od par hiljada eura je smiješno i degutantno“. Jovanović ističe da je ponosan na rad Službe na čijem je čelu.

“U kratkom periodu donijela je dobrobit zajednici od nekoliko stotina hiljada eura. Za kratak vremenski period smo dobili nekoliko projekata od kojih ću izdvojiti projekat sa opštinom Rogatica čija je ukupna procijenjena vrijednost 575.000 sura. Taj projekat tiče se poboljšanja vodosnabdijevanja u našem gradu. Među prvima na sjeveru Crne Gore smo nabavili prvu javnu punionicu za električna vozila“.

On je kazao i da je služba na čijem je čelu zaslužna i za projekat “Srce Sinjavine“, ukupne vrijednosti 52.000 dolara. U okviru tog projekta, podsjeća Jovanović, “poljoprivrednici su dobili opremu, koja će pomoći da svoje proizvode plasiraju ne samo u našoj zemlji nego i šire“.

“Rad Službe menadžera su prepoznali građani Kolašina. Martinoviću, koji se zalažete za njeno ukidanje, predlažem da je prvo ukinete u onim opštinama gdje Demokrate vrše vlast. Što se tiče zapošljavanja, trošenja novca iz budžeta sigurno je da je sve urađeno u skladu sa zakonom. Za službena putovanja koristim svoj automobil, dnevice za službena putovanja ne koristim, a telefonski račun plaćam od svojeg novca“.

Bonus video: