SNP: Nedolično ponašanje prema državnim zvaničnicima na Cetinju

"Podržavaoci bivše vlasti konačno moraju shvatiti da su se desile promjene u Crnoj Gori, i to kao izraz demokratske volje građana na izborima 30. avgusta, i početi da se ponašaju u skladu sa tim", navode iz SNP-a

10522 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
Foto: SNP
Foto: SNP

Socijalistička narodna partija Crne Gore najoštrije osuđuje današnji, kako su kazali, "napad građana Cetinja" na premijera Zdravka Krivokapića i predstavnike Vlade.

"Ovakvo nedolično ponašanje prema državnim zvaničnicima, koji su došli da polože vijenac na grob kralja Nikole, ne služi na čast ni Cetinjanima, ni slavom ovjenčanom Cetinju, ali ni Crnoj Gori u cjelini. Podržavaoci bivše vlasti konačno moraju shvatiti da su se desile promjene u Crnoj Gori, i to kao izraz demokratske volje građana na izborima 30. avgusta, i početi da se ponašaju u skladu sa tim. Nikakve demonstracije, provokacije i pogrdne pjesme i povici to ne mogu izmijeniti", navodi se u saopštenju.

Iz SNP-a su pozvali i na smirivanje strasti u Nikšiću i apelovali na sve učesnike izbora da učine sve što je moguće kako bi se "uzavrela situacija u gradu stabilizovala."

"Oči domaće i međunarodne javnosti su uprte u Nikšić. Vrijeme je da pokažemo da smo dovoljno napredovali u demokratskom i civilizacijskom smislu da nam se situacije kojima svjedočimo poslednjih dana ne bi ponavljale", zaključuju iz SNP-a.

Bonus video: