razgovarao sa predstavnicima venecijanske komisije

Ibrahimović: Zakonima iz oblasti tužilaštva da prethodi široka javna rasprava

Fokus novih zakonskih rješenja moraju biti profesionalnost, transparentnost i samostalnost u radu tužilačke organizacije, bez kojih nema kvalitetne kontrole u radu državnih institucija, poručio je šef poslaničkog kluba Bošnjačke stranke

3738 pregleda 4 komentar(a)
Foto: BS
Foto: BS

Šef kluba poslanika Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović razgovarao je danas putem video linka sa predstavnicima Venecijanske komisije, povodom konsultacija oko inicijative o izmjeni tužilačkih zakona.

Ibrahimović je, kako je saopšteno iz BS, kazao da je stav te stranke da svim zakonima iz oblasti tužilaštva koji budu u proceduri, treba da prethodi široka javna rasprava, a da fokus novih zakonskih rješenja moraju biti profesionalnost, transparentnost i samostalnost u radu tužilačke organizacije, bez kojih nema kvalitetne kontrole u radu državnih institucija.

Predstavnike Venecijanske komisije je upoznao i sa činjenicom da je vrlo mali broj pripadnika bošnjačkog naroda dio tužilačke organizacije u Crnoj Gori, a da je samo jedan član Tužilačkog savjeta iz redova bošnjačkog naroda.

„Usvajanje tužilačkih zakona i drugih zakona, nemoguće je bez društvenog dijaloga i bez saglasnosti sa evropskim partnerima. Takođe, smatramo da je potrebno uključiti nevladin sektor i brojna strukovna udruženja, uz ekspertizu Venecijanske komisije“, poručio je Ibrahimović.

Preporučujemo za Vas