SDP: Trobojkom pokušali da ponize Cetinje i Crnu Goru

"Cetinje im je još jednom dalo crveni karton, a koga prekriži Cetinje, prekrižiće ga vrlo brzo i većinska, građanska, sekularna i antifašistička Crna Gora", kazali su iz cetinjskog SDP-a

7160 pregleda 64 reakcija 64 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Vlada je danas na Cetinju ponovo pokušala da ponizi taj grad i Crnu Goru, te jasno stavila do znanja šta misli o Ustavom definisanim državnim simbolima, poručili su iz cetinjskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP).

"Sa zastavom pod kojom je ugašena crnogorska država i kordonima policije da ih brani od sopstvenih građana premijer i ministri Vlade SPC-URA došli su danas na Cetinje da sa danom zakašnjenja polože vijenac na grob kralja Nikole povodom stogodišnjice njegove smrti. Ista ona politika koja je lažnom podgoričkom Skupštinom ugasila crnogorsku državu i protjerala kraljevsku porodicu danas je pokušala trobojkom i sa danom zakašnjenja da ponizi velikog kralja Nikolu, Cetinje i Crnu Goru. Ali što bi Cetinjani kazali proveli su se u stilu "kako došli, tako pošli". Nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti po mjeri SPC, imenovanja Vesne Bratić na čelo ključnih identitetskih resora, predsjednika Matice srpske za rektora Univerziteta Crne Gore, sumnjivih obavještajaca u Ministarstvu odbrane i drugih poniženja Crne Gore po agendi SPC, Vlada DF-a i URE i dvojca Krivokapić-Abazović je današnjom provokacijom, trobojkom, pokušala novo poniženje Cetinja i Crne Gore i jasno stavila do znanja što misli o Ustavom definisanim simbolima Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Predstavnici Vlade su, kako se dodaje, dobili "žestok, cetinjski i crnogorski odgovor", kakav su Cetinjani davali svima koji su se kroz istoriju "igrali obrazom Crne Gore".

"Da li će URA konačno shvatiti da je došla zadnja URA da se dozovu pameti i prestanu sa poniženjima Crne Gore za račun druge države i DF-a? Shvatili ili ne Cetinje im je još jednom dalo crveni karton a koga prekriži Cetinje, prekrižiće ga vrlo brzo i većinska, građanska, sekularna i antifašistička Crna Gora", zaključuju iz cetinjskog SDP-a.

Bonus video: