"imamo ubjedljivo najbolji program"

Eraković: Izbori u Nikšiću ne određuju samo put grada već i cijele Crne Gore

"Želim da ova energija se nezaustavljivo rasplamsava da nas povede do puta pobjede i da pokažemo kako mijenjemo grad nabolje i kako čuvamo naš grad i našu državu"

4642 pregleda 23 reakcija 24 komentar(a)
Foto: Evropski tim za Nikšić
Foto: Evropski tim za Nikšić

Potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i kandidat za odbornike Evropskog tima za Nikšić Jevto Eraković saopštio je da lokalni izbori u Nikšiću 14. marta "ne određuju samo put grada već i cijele Crne Gore".

"Nikšićani ne žele da im bilo ko sa strane određuje na koji način će biti uređena i regulisana naša nikšićka kuća i naša Crna Gora. Imamo ubjedljivo najbolji program, najbolje ljude koji imaju viziju i znanje. Imamo ljude koji imaju energiju. Sa takvim ljudima i listom i porukama koje šaljemo imamo sigurnu pobjedu", rekao je Eraković na tribini Evropskog tima za Nikšić.

On je dodao da je u to ubijeđen jer je u Evropskom timu za Nikšić "prisutna pobjednička energija".

"Želim da ova energija se nezaustavljivo rasplamsava da nas povede do puta pobjede i da pokažemo kako mijenjemo grad nabolje i kako čuvamo naš grad i našu državu", rekao je Eraković.

Kandidatkinja za odbornicu Evropskog tima za Nikšić Kristina Šćepanović saopštila je da imaju konkretne ciljeve i strategije kojima će razvijati grad tako da može da parira evropskim metropolama.

"To nije demagogija. Mi ne možemo to da uradimo bez vas, bez naših starijih kolega bez onih budućih koji će tek da prepoznaju kakvu mi progresivnu politiku afirmišemo i promovišemo. Sigurna sam da će Nikšićani 14. marta moći da vide razliku između jednog pećinskog nacionalizma i progresivnog puta kakav Nikšić zaslužuje", navela je Šćepanović.

Kandidat za odbornika Evropskog tima za Nikšić Nikola Zirojević podsjetio je da je epidemiološka situacija u Crnoj Gori od decembra kada je formirana nova Vlada do danas katastofalna.

"Zaista moramo vrlo ozbiljno da porazmislimo da li želimo da takvi ljudi koji se toliko neozbiljno igraju sa životima svih nas, sjutra vode naš grad", naveo je Zirojević.

Prema njegovim riječima, trenutno na državnom nivou "vlada klasična politika revanšizma".

"Svjedoci smo svakog dana razrješenja jednog broja izuzetno kvalitetnih i profesionalnih kadrova kao i nezakonitih postavljanja nekih partijskih podobnih ljudi, a sve pod plaštom priče da je Crnoj Gori potrebna depolitizacija i profesionalizacija", kazao je Zirojević.

On je dodao je dobar perimjer kako nova vlast tretira mlada ljude to što je nekadašnja Uprava za mlade i sport sada pretvorena u običnu kancelariju.

"Uporedite samo stručne reference bivše ministarke nauke Sanje Damjanović naše nositeljke liste i aktuelne ministarke Vesne Bratić i sve će vam biti jasno", zaključio je Zirojević.

Preporučujemo za Vas