Vulanović: Mladima će biti ponuđena praksa, dodatno obrazovanje ili radno fokusirana obuka

"Takođe svaki poslodavac koji zaposli mladu osobu do 30 godina starosti koja ima prebivalište na teritoriji Nikšića dobiće umanjenje od lokalnih poreza u trajanju od dvije godine"

4954 pregleda 17 komentar(a)
Vulanović, Foto: SDP
Vulanović, Foto: SDP

Nikšić će sa novom upravom koja će biti predvođena Socijaldemokratskom partijom (SDP) obezbijediti Garanciju za mlade, saopštio je danas Radoje Vulanović, kandidat za odbornika liste "SDP – Srcem za Nikšić".

"Najviše četiri mjeseca od završetka školovanja, biće ponuđena praksa u trajanju od devet mjeseci, dodatno obrazovanje ili radno fokusirana obuka za naše mlade ljude. Takođe svaki poslodavac koji zaposli mladu osobu do 30 godina starosti koja ima prebivalište na teritoriji Nikšića dobiće umanjenje od lokalnih poreza u trajanju od dvije godine", istakao je Vulanović.

On je dodao da će za Garanciju za mlade u prvoj godini biti izdvojeno 300.000 eura.

"SDP će obezbijediti poštenu šansu za posao mladima u Nikšiću i našim jasnim planom za oživljavanje ekonomije Nikšića kroz brojne stimulativne mjere i Garantni fond kojim ćemo omogućiti otvaranje novih radnih mjesta u realnom sektoru. Briga o gradu je briga za sve njegove građane, posebno za mlade. Zato ćemo umjesto razbacivanja novca na megalomanske projekte koji služe ličnim interesima pojedinaca taj novac na ovaj način uložiti u budućnost nikšićke mladosti. Ulaganje u mlade je ulaganje u budućnost – ulaganje u Nikšić koji živi", rekao je Vulanović.

Bonus video: