"VJERSKE ZAJEDNICE DOVEDENE U RAVNOPRAVAN POLOŽAJ"

Abazović: Na Zakon o slobodi vjeroisposvjesti stavljena tačka

"Naši poslanici su dva puta glasali za Zakon i smatramo da je liberalan, dobar i pravedan pa samim tim i rješenje za naš pravni sistem"

27011 pregleda 1913 reakcija 68 komentar(a)
Foto: Građanski pokret URA
Foto: Građanski pokret URA

Inicijativa za ocjenu ustavnosti člana 12, Zakono o slobodi vjeroispovijesti, koji se odnosi na zaštitu kulturnih dobara ima za cilj da stavi pečat na cijelu priču da će kulturna dobra Crne Gore završiti negdje drugo, što bi oni rekli u Čačak", kazao je potpredsjednik Vlade i predsjednik pokreta URA, Dritan Abazović.

Poslanički klub Crno na bijelo uputio je Ustavnom sudu inicijativu za ocjenu ustavnosti člana 12, koji se odnosi na zaštitu kulturnih dobara.

On je katao da je dobro da i Ustavni sud, "ovakav kakav je", da potvrdu toga.

"Naši poslanici su dva puta glasali za Zakon i smatramo da je liberalan, dobar i pravedan pa samim tim i rješenje za naš pravni sistem", navodi Abazović.

Ističe da je na Zakon o slobodi vjeroispovjesti stavljena tačka.

"Doveli smo sve vjerske zajednice u ravnopravan položaj i tu je stavljena tačka. DPS kao politički davljenik, potpomognut i nekim drugim subjektima kojima smeta jaka URA kao istinska građanska opcija, pokušava jeftinim spinovima da napravi problem gdje ga nema. Vrijeme je da se okrenemo budućnosti i brobi protiv korupcije. Svi koji žele istinski građansku, evropsku i ekološku državu Crnu Goru. Idemo dalje, do pobjede u Nikšiću, a onda i u svim ostalim opštinama. Snažno i odlučno kao i na parlamentarnim izborima u avgustu prošle godine...", zaključuje Abazović.

Preporučujemo za Vas