SNP: Donosioci odluka urade sve što je potrebno kako bi se položaj žena poboljšao

"Politički momenat u kojem se nalazimo prouzrokovao je talas mizoginije, seksizma i netrpeljivosti prema ženama koje se bave javnim poslom u Crnoj Gori"

3083 pregleda 1 komentar(a)
SNP, Foto: SNP
SNP, Foto: SNP

Vrijeme je da ponovo učinimo da žena bude cijenjena i poštovana u Crnoj Gori, da zauzme mjesto koje je s pravom pripada, a da donosioci odluka urade sve što je potrebno kako bi se njihov položaj u svakom smislu poboljšao, saopšteno je danas iz Socijalističke narodne partije (SNP).

"To je zalog za budućnost i put kojim našim djevojčicama, budućim ženama, otvaramo nove horizonte i pružamo prilike za razvoj koje će one, bez sumnje, iskoristiti na najbolji način", ističe se u saopštenju SNP.

Iz te partije su poručili da žele "svim pripadnicama ljepšeg pola srećan Osmi mart".

Oni su poručili da je protekla godina bila izuzetno teška za cijeli svijet, za Crnu Goru, pa i za žene koje su u velikoj mjeri osjetile krizu kroz gubitak radnih mjesta, smanjivanje zarada i sl.

"Osim toga, politički momenat u kojem se nalazimo prouzrokovao je talas mizoginije, seksizma i netrpeljivosti prema ženama koje se bave javnim poslom u Crnoj Gori. Nekoliko takvih primjera bacilo je u sjenku tradicionalnu ulogu žene u našoj zemlji, koja se uvijek stavljala iznad svega", poručili su iz SNP.

Bonus video: