Abazović: "Možura" je u fokusu interesovanja Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou

"Jedan od glavnih ciljeva nove Vlade borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, što je istakao kao najveći problem u Crnoj Gori", istakao je Abazović

9304 pregleda 218 reakcija 17 komentar(a)
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

"Možura" je u fokusu interesovanja Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou, saopštio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

On je kako je saopšteno iz Vlade bio gost u emisiji televizije NET TV sa Malte, koju vodi novinarka Lea Hog.

U saopštenju se dodaje da je zajedno sa Abazovićem gost u emisiji bio je i ministar finansija iz sjenke na Malti Mario de Marko.

"Jedan od glavnih ciljeva nove Vlade borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, što je istakao kao najveći problem u Crnoj Gori", istakao je Abazović.

U saopštenju se dodaje da se Abazović osvrnuo i na aferu "Možura", istakavši da je od velikog značaja za Crnu Goru i Maltu da se taj slučaj ispita do kraja.

"Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije na visokom nivou kao jedan od prioriteta stavio je istragu i rješavanje ovog slučaja i uskoro će započeti razgovor sa nadležnim organima na Malti u vezi ovog slučaja", kazao je Abazović.

On je rekao i da bi dobra saradnja između Malte i Crne Gore trebala da bude primjer kako dvije zemlje zajedničkim snagama treba da rade na rješavanju problema, u ovom slučaju afere "Možura", koja predstavlja jedan od najzapaženijih primjera u Evropi kada je u pitanju korupcija i zloupotreba službenog položaja.