evropski tim za nikšić

Vukićević: Podsticaćemo žensko preduzetnišvo u Nikšiću

"Odnos Demokratske partije socijalista i koalicije Evropski tim za Nikšić negdje sam o sebi govori i time što je na prvom mjestu naše liste Sanja Damjanović, naša Nikšićanka", kazao je predsjednik OO DPS Nikšić

3867 pregleda 11 komentar(a)
Vukićević, Foto: Evropski tim za Nikšić
Vukićević, Foto: Evropski tim za Nikšić

Buduća opštinska uprava u Nikšiću, na čelu sa Evropskim timom za Nikšić, donijeće niz olakšica koje će favorizovati žensko preduzetništvo, poručio je predsjednik nikšićkog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) i kandidat za odbornika Zoran Vukićević, čestitajući Međunarodni dan žena.

"Imam tri sestre, sa suprugom odgajio tri kćerke, neko sam ko je u profesionalnom životu radio u ustanovama u kojima je zaposleno 90 odsto dama. Odlično znam na koji način i kako se treba odnositi prema ženama. Moramo ih poštovati i uvažavati svakog dana u godini", rekao je Vukićević.

Pozvao je sve da 14. marta glasaju za Evropski tim za Nikšić, odnosno zaokruže broj 1 na glasačkom listiću.

"Odnos Demokratske partije socijalista i koalicije Evropski tim za Nikšić negdje sam o sebi govori i time što je na prvom mjestu naše liste Sanja Damjanović, naša Nikšićanka. Ona je dobar čovjek, vrsna i priznata naučnica. Sigurno ćemo u narednom periodu veoma obratiti pažnju na participaciju žena i na njihovom učešću u vlasti u Nikšiću", naveo je Vukićević.

Saopštio je da je dobio informaciju da je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja danas donijelo novi pravilnik u kojem će "participacija za naše najstarije sugrađane u programu u kući biti duplo povećana".

"Mislim da to nije u redu da u ovim vremenima to ne smijemo nikako da radimo. Čuo sam da, što me je veoma zaboljelo da će pojedine žene koje pomažu najstarijim građanima ostati bez posla zato što imaju samo završenu osnovnu školu. Znajući neke od njih lično, mislim da su one završile pet fakulteta radeći posljednjih pet-šest godina sa našim najstarijim. Nikakva škola ne može nadomjestiti njihovo iskustvo i ljubav njihovu prema tim ljudima i tih ljudi prema njima", zaključio je Vukićević.

Preporučujemo za Vas