DPS Nikšić: Partijsko zapošljavanje u Opštoj bolnici, pozivamo Tužilaštvo da reaguje

"Očekujemo reakciju nadležnih, na koju ne bi smjela da ima uticaj činjenica da je stranka dr Mitrovića u koaliciji sa premijerovom, odnosno političkim subjektom kojeg zastupaju Krivokapićevi saradnici"

6838 pregleda 67 reakcija 58 komentar(a)
Foto: DPS Nikšić
Foto: DPS Nikšić

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Nikšić saopštio je da je direktor Opšte bolnice u Nikšiću i predsjednik Opštinskog odbora Demokrata, Marko Mitrović, raspisao oglase i da zapošljava nemedicinski i tehnički kadar, u suprotnosti sa zakonom.

U nepotpisanom saopštenju, iz ove partije su su pozvali Tužilaštvo da ispita "direktno kršenje Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja koje se sprovodi u Opštoj bolnici Nikšić".

"Pred očima cjelokupne javnosti, nekoliko dana pred izbore, direktor Opšte bolnice u Nikšiću i predsjednik Opštinskog odbora Demokrata, Marko Mitrović, raspisuje oglase i zapošljava nemedicinski i tehnički kadar, što je u suprotnosti sa zakonom. Umjesto da se bavi pacijentima i složenom epidemiološkom situacijom, Marko Mitrović koristi ovu zdravstvenu ustanovu u političke svrhe, pokušavajući da preko nje poboljša rejting stranke kojoj pripada", navodi se u saopštenju.

Dodaju i da ih iznenađuje da se ovim povodom "nije oglasila ni jedna od nevladinih organizacija".

"Koje su pitanje partijskog zapošljavanja problematizovale za vrijeme bivše vlasti. Ipak, državni organi su dužni da štite zakon. Zato očekujemo reakciju nadležnih, na koju ne bi smjela da ima uticaj činjenica da je stranka dr Mitrovića u koaliciji sa premijerovom, odnosno političkim subjektom kojeg zastupaju Krivokapićevi saradnici", zaključuje se u saopštenju DPS Nikšić.

Bonus video: