DPS Kolašin: Bulatović se tek sa prvim većim snijegom sjetio mještana naselja Lug

Tvrde da je Bulatović na javnoj raspravi predložio nešto što je trebalo usaglasiti u pripremanju nacrta budžeta za narednu godinu
3 komentar(a)
Kolašin grad, Foto: Wikipedia Commons
Kolašin grad, Foto: Wikipedia Commons
Ažurirano: 14.12.2017. 13:01h

Šef odborničkog kluba Demokratskog fonata (DF) Dragan Bulatović se, tek sa prvim većim snijegom i poslje tri i po godine vlasti, sjetio mještana naselja Lug i njihovih problema. Sve u pokušaju da još na jednoj prevari zadovije povjerenje građana. To tvrde iz Opštinskog odbora (OO), u Kolašinu opozicione, Demokratske partije socijalista (DPS), a za Bulatovića kažu da je “vječni savjetnik svih predsjednika Opštine”.

“Tri i po godine lokalna vlast nije pokazala baš nikakvo interesovanje za probleme stanovnika tog dijela grada ,a onda se, naprasno, u,,predizbornom decembru" prisjetila da i na Lugu žive Kolašinci i da preko 50 dječijih torbi svakog dana kreće ka školskim klupama. Tampon je kasno i sa snijegom stigao, u neznanju za građevinsku sezonu, jer je to za njih nepoznat pojam . Put su zajedno nasipali i kamen i sniježne pahuljice, pa se još jednom pokazalo koliko odlazeća vlast zaboravlja običnog čovjeka i njegove probleme i koliko su zaokupljeni ličnim interesima”- piše u saopštenju iz OO DPS.

Tvrde da je Bulatović na javnoj raspravi predložio nešto što je trebalo usaglasiti u pripremanju nacrta budžeta za narednu godinu. To je, kako kažu u kolašinskoj DPS, pokazatelj da predlog budžeta priprema samo jedna partija bez ostalih koalicionih partnera.

“Ostali kalicioni partneri, bez prava na prijedlog i primjedbu, šalju samo sms-om “OK”. Tako Bulatović,usled očigledne nemoći da u koalicionim usaglašavanjima nametne svoj predlog , sačekao javnu raspravu i u prisustvu svega dvoje zainteresovanih, predložio da se u budžetu ,,pronađu"sredstva za izradu planske dokumentacije za naselje na Lugu. Sjetio se sada sredstava za izradu planske dokumentacije kada je donešen novi zakon o planiranju I uređenju prostora , koji predviđa donošenje planske dokumentacije od strane države.”

Zbog toga je, kažu u OO DPS, Bulatovićev predlog besmislen. Iz te stranke tvrde da je predhodna vlast ostavila kompletno urađen DUP “Sportska zona” za naselje Lug, “kako bi građani mogli legalizovati svoje objekte.

“Međutim voljom predsjednice Opštine i njenih partnera DF-, SNP-a, Demokrata i Demosa, umjesto da je plan još prije tri i po godine usvojen na Skupštini , a građani legalizovali objekte, sve je ostalo u nečijoj fioci. Čudi nas da Bulatović, kao dio prethodne vlasti, zaboravio da je ta ista vlast više puta vršila tamponiranje tog puta i sve radove planirala izvesti do kraja”:

Te radove su, pojašnjavaju iz OO DPS, “prijetnjama stopirali pojedinci iz naselja , po nagovoru “vječitog savjetnika” i njegovih partijskih drugara.

“Zaista se nadamo se da i ove aktivnosti ulaze u ono 45 posto nezakonitog povećanja njegove zarade po osnovu otežanih uslova rada.”- piše u saopštenju kolašinske DPS.

Bonus video: