AA sprema platformu za Tuzi: Od pregovora zavise i predsjednički izbori

AA sprema strategiju za predsjedničke i lokalne izbore u Podgorici
57 pregleda 2 komentar(a)
Nik Đeljošaj, Foto: Luka Zeković
Nik Đeljošaj, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.12.2017. 08:27h

Albanska alernativa (AA) će Demokratskoj partiji socijalista (DPS) uskoro ponuditi političku platformu za formiranje vlasti u Tuzima, a na osnovu nje odrediće dalje aktivnosti za predsjedničke i lokalne izbore naredne godine.

Kako navode u toj partiji, predsjedništvo AA bi uskoro trebalo da dostavi platformu potencijalnim koalicionim partnerima u Tuzima. Navodi se da stranka, čiji je nosilac liste u Tuzima bio Nik Đeljošaj, još nije počela pregovore o formiranju vlasti.

“Otvoreni smo za razgovore, ali isključivo kao partneri, u skladu sa našom političkom snagom. Ukoliko se DPS već dogovorio o koaliciji sa “starim partnerima”, AA ni pod kojim uslovima neće pristati da bude dio drugorazrednih aranžmana. Mi imamo dugoročnu strategiju djelovanja, koja će se ogledati i u našim utvrđivanju pozicija za predsjedničke izbore ali i lokalne izbore u Podgrici”, navodi se.

DPS, koji je u Tuzima osvojio 15 mandata, najavio je da bi vladajuću većinu mogli formirati sa Demokratskom unijom Albanaca, BS i Socijaldemokratama.