DPS Kolašin: Vlada i ministarstvo nastavljaju da obesmišljavaju obrazovanje, nauku, kulturu i sport

"Samozvana Vlada apostola, na čelu sa Zdravkom Krivokapićem, a čiji rad više podsjeća na finansijskog inspektora nego li na iole ozbiljnog premijera, ide dalje u namjeri da ne radi svoj posao, da ne vodi računa o građanima Crne Gore, već je zaroboljenik klerikalnog svetosavlja i primitivnog neznanja"

5593 pregleda 35 reakcija 17 komentar(a)
DPS Kolašin, Foto: DPS
DPS Kolašin, Foto: DPS

Vlada Crne Gore i četvorostruko ministarstvo za višestruke greške nastavljaju da obesmišljavaju obrazovanje, nauku, kulturu i sport, tvrde u Opštinskom odboru (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Kolašin.

Primjer za to, je kako piše u saopštenju te stranke, činjenica da će kolašinska djeca od ponedjeljka nastavu pohađati onlin, zbog nedostatka mazuta za grijanje školskih prostorija.

"Samozvana Vlada apostola, na čelu sa Zdravkom Krivokapićem, a čiji rad više podsjeća na finansijskog inspektora nego li na iole ozbiljnog premijera, ide dalje u namjeri da ne radi svoj posao, da ne vodi računa o građanima Crne Gore, već je zaroboljenik klerikalnog svetosavlja i primitivnog neznanja. Primjera na svakom koraku.Tako su danas učenici OŠ "Risto Manojlović" i JUMSŠ "Braća Selić" iz Kolašina dobili obavještenje da od ponedjeljka prelaze na on-line nastavu, ne iz razloga loše epidemiološke situacije i povecane stope incidencije u kao u pojedinim gradovima Crne Gore, već iz razloga neznanja i nesposobnosti Vlade Crne Gore i Ministarstva prosvjete, nauke, i tako dalje, da obezbijedi mazut za grijanje školskih prostorija. Takođe, iz istog razloga djeca iz dječjeg vrtića "Sestre Radović" od ponedjejljka moraju ostati svojim kućama", piše u saopštenju DPS Kolašin.

Iz te stranke tvrde da je „razumljivo nezadovoljstvo i protest roditelja zbog takve odluke, „jer epidemiološka situacija u Kolašinu omogućava da djeca budu u učionicama“. Međutim, kažu u OO DPS, „ovoga puta to im nije omogućila Vlada Crne Gore i resorno ministarstvo“.

„Očigledno, Vlada i resorno ministarstvo imaju preča posla nego da se bave onim za šta ih plaćaju građani, a u ovom slučaju da obezbijede tople učionice kako kako bi djacca bila u školskim klupama.Te se pitamo, šta u narednom periodu očekivati od aktuelne Vlade, da li je mjera sposobnosti njenih ,,eksperata“ nesposobnost nabavke mazuta za grijanje škole. A razlog vjerovatno ne leži u nedostatku novčanih sredstava, kada je svima poznato da je ova Vlada svega par dana po formiranju, pod sumnjivim okolnostima zadužila građane Crne Gore 750 miliona, a sa kamatama preko 900 miliona eura“, piše u saopštenju kolašinske DPS.

Iz te stranke pozivaju Vladu Crne Gore „da se konačno uozbilji i bezbijedi uslove za normalno funkcinisanje obrazovnog sistema u Kolašinu“. Kako zaključuju u OO DPS „većini većini članova Vlade, očigledno, nije jasno da više nijesu u opoziciji već su na vlasti, te da im jedini zadatak nije da kritikuju, već da zasuču rukave i da se počnu baviti rješavanjem problema građana, odnosno svojim poslom“.

Bonus video: