Kabinet Đukanovića odgovorio Krivokapiću: Ispod nivoa je s vama polemisati o ozbiljnim temama

"U razvoju svakog društva ima i određenih negativnih procesa i pojava, pa i u našem, za šta je najbolja ilustracija vaših pola godine na vlasti"

78718 pregleda 1756 reakcija 121 komentar(a)
Krivokapić i Đukanović, Foto: Gov.me
Krivokapić i Đukanović, Foto: Gov.me

Kabinet predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića odgovorio je premijeru Zdravku Krivokapiću da je "ispod nivoa" sa njim "polemisati o ozbiljnim temama".

Iz kabineta premijera prethodno su uz fotografije na kojima je Đukanović zajedno sa Slobodanom Miloševićem, Vojislavom Šešeljem, Radovanom Karadžićem, mitrpolitom Amfilohijem... dostavili saopštenje u kojem se između ostalog navodi da je "Crna Gora umorna od izjava funkcionera DPS-a, izazivanja vještačkih kriza i podjela među građanima Crne Gore"

"Vi nemate drugog argumenta osim što pominjete vladavinu DPS od 30 godina, vrijeme u kom je Crna Gora preskočila vjekove. Naravno, za vas će to biti samo sanak pusti. U razvoju svakog društva ima i određenih negativnih procesa i pojava, pa i u našem, za šta je najbolja ilustracija vaših pola godine na vlasti", navodi se u reagovanju.

Dodaju da "mnogo uvjerljivija i tačnija od ilustracije koju ste vi izabrali uz vaše prežvakane floskule".

"Fotografija koju objavljujete s tendencioznom porukom, koja svjedoči o jednoj normalnoj radnoj aktivnosti tada najodgovornijih ljudi u zemlji, snimljena u Crnoj Gori, godinama je podmetana od strane onih sličnih vama kao navodni dokaz za učešće na dubrovačkom ratištu. Mogli ste uložiti makar malo vašeg ekspertskog znanja i truda da to provjerite, da ne nasjedate na stare propagandne trikove. Ili ste svjesno odabrali da budete dio te iste matrice", navodi se u reagovanju.

Dodaju da što se tiče fotografija na kojima je Đukanović sa mitropolitom Amfilohijem, Slobodanom Miloševićem da je to "istorija, zar ne".

"I još jedan pokazatelj vašeg nesnalaženja, nije jasno šta ste time htjeli da poručite. Uz tekst koji ste priložili moglo bi se zaključiti da se distancirate od mitropolita Amfilohija i drugih srpskih prvaka, što vam sigurno nije bio cilj. Pažljivi čitalac može samo zaključiti kako je Crna Gora, uprkos mnogim otporima, danas članica NATO i lider u evropskim integracijama. Te fotografije upravo slikovito sugerišu na takav zaključak" navodi se u reagovanju.

Bonus video: