Mašković: Mladi Nikšićani da se suzdrže od provokacija ili incidenata

"Vjerujem da će se mladi oduprijeti pritiscima i da će njihov glas biti zaista njihov izbor koji je zasnovan na vrijednostima koje baštine i kritičkom razmišljanju"

8047 pregleda 2 komentar(a)
Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić, Foto: Svetlana Mandić

Pozivam mlade Nikšićane da se pogotovo danas suzdrže od bilo kakvih provokacija ili incidenata, saopštio je predsjednik Centra za afirmaciju i razvoj mladih, Miloš Mašković

Iz Centra za afirmaciju i razvoj mladih su kazali da se danas održavaju lokalni izbori u Nikšiću, a da su danima unazad mladi obično glavni učesnici raznih skupova podrške političkim partijama, ali i incidenata.

Oni su dodali da su lokalni izbori u Nikšiću u fokusu crnogorske i regionalne javnosti nedjeljama unazad, kao i sva dešavanja koja prate izborni proces u tom gradu.

Mašković je pozvao mlade Nikšića da glasaju slobodno, te da se pogotovo danas suzdrže od provokacija i incidenata.

"Pozivam sve mlade Nikšićanke i Nikšićane da danas glasaju slobodno, te da se nakon izlaska na izbore upute svojim kućama i da tamo ostanu i nakon proglašenja rezultata izbora kako bi izbjegli sve eventualne provokacije ili incidente koji tinjaju u tom gradu u poslednjih nekoliko sedmica", kazao je Mašković.

On je dodao da izbor političke opcije mladih treba biti samo njihov izbor.

"Vjerujem da će se mladi oduprijeti pritiscima i da će njihov glas biti zaista njihov izbor koji je zasnovan na vrijednostima koje baštine i kritičkom razmišljanju. Mladi ne smiju biti predmet pritisaka političkih opcija, prijatelja ili porodice. Niko nema pravo da na njih utiče. Zakonom su zabranjene ucjene i prijetnje biračima, a kazne zatvora idu i do tri godine. Takođe, važno je da mladi znaju da postoje i nevladine organizacije koje prate izbore u Nikšiću i kojima mogu prijaviti sve izborne nepravilnosti", kazao je Mašković.

Bonus video: