Damjanović: U normalnom društvu našli bi partnera da sprovedemo naš program, nadam se da ćemo realizovati koaliciju

"Ovo nije dovoljno da sami formiramo vlast"

78619 pregleda 5090 reakcija 253 komentar(a)
Damjanović, Foto: TV Vijesti
Damjanović, Foto: TV Vijesti

Nosilac liste koalicije Evropski tim za Nikšić Sanja Damjanović kazala je da se nada da će "realizovati koaliciju".

"Ostvarili smo ubjedljivu pobjedu osvojili smo preko 40 odsto, pokazali smo dominantnost jer je evropski put jedini put razvoja i prosperiteta. Ovo nije dovoljno da sami formiramo vlast. U svakom normalnom društvu bi našli partnera i uspjeli da sprovedemo naš superiorni program, nadam se da ćemo realizovati koaliciju", rekla je Damjanović.

Ona se zahvalila svima "koji su uvidjeli da naš program može da donese bolje sjutra".

"Raduje me da je DPS pokazao snagu, da smo osvojili preko 1.000 glasova više nego na parlamentarnim izborima i donio veliko sjutra našoj Crnoj Gori", rekla je Damjanović.

Ponovila je da se nada da će "naći i formirati koaliciju".

"Ako ne sjutra, onda će to sjutra doći uskoro. Bila mi je čast što sam bila na čelo Evropskog tima za Nikšić...", kazala je Damjanović.

Kazala je da će joj biti žao "ako sjutra ne uspijemo da realizujemo naš program".

"Ubijeđen sam da je naš program mogao da dovede Nikšić na skali evropskog grada. Gdje god se nalazila uvijek ću biti za naš Nikšić i Crnu Goru", rekla je Damjanović.

Poslanik DPS-a Miloš Nikolić kazao je da "svi oni koji su se nadali brodolomu DPS-a poslije parlamentarnih izbora da su se uvjerili da od toga nema ništa".

"Sa svojim koalicionim partnerima osvojili smo 1.000 glasova više. Sve optužbe koje smo decenijama slušali od naših političkih konkurenata su pale u vodu. Ubjedljivo smo najjača politička partija u Crnoj Gori", rekao je Nikolić.

Miloš Nikolić
Miloš Nikolićfoto: TV Vijesti

On je rekao da su "svi resursi srpskog sveta bili uprti u to da se u Nikšiću sruši Crna Gora".

"Da pokažu da se u Nikšiću može osvojiti Crna Gora. Za uzvrat su dobili to da su njihove marionete persinofikovane u liku Demokratskog fronta i Andrije Mandića doživjele brodolom jer su osvojili 5.500 glasova manje nego 30. avgusta", rekao je Nikolić.

Dodao je da je Evropski tim za Nikšić "apsolutni pobjednik izbora".

"Ono što ostaje da se vidi jeste da vidimo da li ćemo moći da formiramo vlast. Spremni smo za sve vrste dogovora, postkoalicionih aranžmana, koji se temelje na onom što je poštovanje temeljnih principa Crne Gore... Da li će do formiranja vlasti doći ostaje da se vidi.", rekao je Nikolić.

Bonus video: