DPS Nikšić: Podrška građanskoj i evropskoj Crnoj Gori će biti još jača

"Izbori, u susjednoj državi nazvani 'Bitka za Nikšić', potvrdili su naše uvjerenje da građani Nikšića sa prezrenjem gledaju na marionetsku ulogu domaćih političara", naveli su iz nikšićkog DPS-a

20006 pregleda 93 reakcija 93 komentar(a)
Foto: DPS Nikšić
Foto: DPS Nikšić

Izborni rezultat koalicije „Evropski tim za Nikšić“ pokazao je svu snagu ideje antifašističke, slobodarske, evropske i građanske Crne Gore zastupane u izbornoj kampanji te koalicije, saopšeno je iz nikšićkog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

"Osvojeni rezultat od 40,40 posto podrške birača, ili 18 mandata, bio bi impresivan za svaki politički subjekt u razvijenim demokratskim sistemima. Pokazali smo, i u ovim novim okolnostima, kada državnim aparatom upravlja naša politička konkurencija, da imamo stabilnu podršku građana koja je na ovim izborima značajno porasla", navode iz DPS-a.

Tako su, kako su kazali, obesmišljene optužbe "višedecenijskih gubitnika" da DPS zloupotrebljava poziciju vlasti kako bi postigao što bolji rezultat.

"Izbori, u susjednoj državi nazvani 'Bitka za Nikšić', potvrdili su naše uvjerenje da građani Nikšića sa prezrenjem gledaju na marionetsku ulogu domaćih političara. Zato je DF Andrije Mandića osvojio skoro 6000 glasova manje, nego prije 6 mjeseci. Imajući u vidu iznevjerena očekivanja onih koji su sa udaljenosti od 500 kilometara od Nikšića, komandovali ovom bitkom, i u njoj aktivno učestvovali svojom logistikom, novcem i medijima, moramo konstatovati da su je juče izgubili", dodaje se u saopštenju.

Iz nikšićkog DPS-a su zahvalili biračima koji su ih podržali, aktivistima i svima koji su "podržali koncept antifašističkog, građanskog i evropskog Nikšića".

"I pored nezapamćene prljave medijske kampanje, konstantnog uticaja iz inostranstva, zloupotrebe državnih resursa ali i religijskih osjećanja građana, rezultat iz Nikšića nas uvjerava da će podrška građanskoj i evropskoj Crnoj Gori vremenom biti još jača. Samo snaženjem korpusa onih snaga koje Crnu Goru doživljavaju kao savremenu, multietničku i prije svega svoju državu, stići ćemo do zacrtanog cilja: boljeg života i evropskog standarda za sve naše građane", zaključuje se u saopštenju nikšićkog odbora DPS-a.

Bonus video: