Vajs: Abazović garant evropskog puta Crne Gore

Vajs je kazao da je bilo mnogo kontroverzi i različitih izjava da će Crna Gora nakon smjene vlasti krenuti nekim drugim stazama

7553 pregleda 14 komentar(a)
Vajs na današnjoj sjednici, Foto: Vlada Crne Gore
Vajs na današnjoj sjednici, Foto: Vlada Crne Gore

Član Evropskog parlamenta i kopredsjedavajući Zelenih Evrope Tomas Vajs čestitao je potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću stupanje na dužnost i kazao da Abazovića vidi kao garanta evropskog puta Crne Gore.

Potpredsjednik Vlade je, u okviru zvanične posjete Briselu, danas imao izlaganje na Odboru za vanjske poslove Evropskog parlamenta (AFET) u kontekstu razmatranja Nacrta rezolucije Evropskog parlamenta za Crnu Goru za 2019. i 2020. godinu i sveobuhvatne debate o stanju u Crnoj Gori i dosegu pregovora sa Evropskom unijom.

Vajs je, kako je saopšteno iz Vlade, kazao da je bilo mnogo kontroverzi i različitih izjava da će Crna Gora nakon smjene vlasti krenuti nekim drugim stazama.

Kroz postavljena pitanja interesovao se i kako funkcioniše kohabitacija, kao i šta je sve urađeno u slučajevima napada na novinare, kao što su ubistvo što su ubistvo glavnog i odgovornog urednika lista "Dan" Duška Jovanovića i pokušaja ubistva istraživačke novinarke "Vijesti" Olivere Lakić.

Kopredsjedavajući Zelenih Evrope je, kako dodaju iz Vlade, kazao da je Solana pitanje od velike važnosti za biodiverzitet cijelog regiona i upitao Abazovića koji je plan Vlade Crne Gore u vezi sa tim.

Bonus video: