Abazović sa ambasadorima Kvinte pri NATO-u: Efikasno ćemo sprovoditi sve neophodne reforme

Abazović je naveo da je NATO jedan od stubova vanjske politike naše države i da Crna Gora izražava spremnost za jačanje doprinosa aktivnostima NATO-a u suočavanju sa zajedničkim bezbjednosnim izazovima Alijanse

4032 pregleda 2 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Gov.me
Sa sastanka, Foto: Gov.me

U sklopu trodnevne posjete Briselu, a u organizaciji Stalne misije Crne Gore pri NATO-u, potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović održao je sastanak sa ambasadorima Kvinte - SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Njemačke, pri NATO-u.

Kako je saopšteno iz kabineta potpredsjednika, Abazović je kazao da je Crna Gora članstvom u NATO postala dio kolektivnog sistema bezbjednosti i da je članstvo u NATO komplementarno procesu evropskih integracija kroz izgradnju demokratskog društva, vladavinu prava, civilnu kontrolu odbrambenog sektora i službi bezbjednosti.

Abazović je, dodaje se, naveo da je NATO jedan od stubova vanjske politike naše države i da Crna Gora izražava spremnost za jačanje doprinosa aktivnostima NATO-a u suočavanju sa zajedničkim bezbjednosnim izazovima Alijanse.

"Potpredsjednik Vlade Crne Gore saopštio je ambasadorima Kvinte da je nova skupštinska većina još prije formiranja Vlade potpisala sporazum u kom se obavezala da će odgovorno sprovoditi sve međunarodne obaveze, ojačati i unaprijediti saradnju sa Alijansom i efikasno sprovoditi sve neophodne reforme", navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali otpravnik poslova u misiji Crne Gore pri NATO-u Radovan Bogojević, savjetnica predsjednika Vlade Vanja Radević, savjetnici potpredsjednika Vlade Filip Adžić i Miodrag Laković.

Bonus video: