pozvali nadležne da ispitaju ovaj slučaj

Demokrate: Interesantno bi bilo utvrditi kako su se NVO kojima je davano preko iznosa oduživale Hrapoviću

"Da li su dodijeljena sredstva borbi protiv side, tuberkuloze, malarije koristila više nego 23 neispravna respiratora borbi protiv Kovida-19", navodi se u saopštenju

8252 pregleda 17 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora

Da ne zna za sklonosti bivšeg ministra zdravlja Kenana Hrapovića ka bahatom ponašanju, neko bi mogao biti iznenađen saznanjem da je pojedinim nevladinim organizacijama dodijelio više sredstava nego što je zakonom o nevladinim organizacijama bilo dopušteno za projekte za borbu protiv side, tuberkuloze i malarije, saopštili su iz Demokratske Crne Gore.

"Vijesti" su prije nekoliko dana pisale da je Komisija koju je formirala ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović utvrdila da su pojedine organizacije civilnog sektora dobile od bivše administracije Ministarstva zdravlja i do 100.000 eura više nego što je trebalo u odnosu na sredstva koja su mogle dobiti shodno odredbama Zakona o nevladinim organizacijama.

Demokrate pozivaju nadležne da ispitaju i objave sve detalje u vezi sa ovim slučajem.

"Na primjer da li su dodijeljena sredstva borbi protiv side, tuberkuloze, malarije koristila više nego 23 neispravna respiratora borbi protiv Kovida-19", navodi se u nepotpisanom saopštenju.

Ističu da je skandalozan podatak da je skoro 300.000 eura dodijeljeno dvijema nevladinim organizacijama, dok je za ostale tri NVO opredijeljeno svega 10 odsto novčanih sredstava.

"To još jednom ukazuje na činjenicu kako su, za vrijeme bivše vlasti, određeni pojedinci bili privilegovani. Kamo sreće da je ovaj slučaj incident. Ovo je ogledni primjer načina na koji je funkcionisala prethodna Vlada. Interesantno bi bilo utvrditi kako su se nevladine organizacije kojima je davano i preko iznosa sredstava koje su tražile oduživale bivšem ministru jer nas njihova praksa uči da oni nikada i nikome ništa ne daju bez protivusluge. Ova i sve ostale zloupotrebe položaja po kojima će Hrapović ostati upamćen moraju biti sankcionisane. Niko u Crnoj Gori ne smije biti iznad zakona i države", poručili su iz Demokratske Crne Gore.

Preporučujemo za Vas