Joković: Premijer otvorio mogućnost da se proširi broj potpredsjedničkih mjesta

"Prirodno je da oni koji su pobijedili na izborima, oni koji su formirali Vladu, da imaju uvid šta ta Vlada radi", istakao je predsjenik SNP-a

41969 pregleda 622 reakcija 53 komentar(a)
Joković (desno), Foto: Luka Zeković
Joković (desno), Foto: Luka Zeković

Premijer Zdravko Krivokapić je tokom današnjeg razgovora otvorio mogućnost da se proširi broj potpredsjedničkih mjesta u Vladi, kazao je predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković.

"Vjerovatno računajući da tu uđu partije koje sad nemaju svoje predstavnike u Vladi, a većina su koja podržava Vladu", kazao je Joković u gostovanju na Prvoj televiziji.

Joković je rekao da je premijeru saopštio stav da su određena ministarstva preopterećena i da bi bilo bolje vratiti taj broj na 18 ministarstava, umjesto 12 sadašnjih.

"Prirodno je da oni koji su pobijedili na izborima, oni koji su formirali Vladu, da imaju uvid šta ta Vlada radi", istakao je predsjednik SNP-a.

Joković je dodao da je “osjetio dobru volju” premijera da dođe do dogovora.

Rekao je da je sigurno da niko ne želi pad Vlade.

"Opomena za sve, da spustimo loptu, sjednemo da razgovaramo, postignemo dogovore, poštujemo ih, okrenemo se rješavanju ekonomskih i zdravstvenih problema i vjerujem da svi imako perspektivu da dobijemo Crnu Goru kakvu građani zaslužuju", poručio je Joković.

Kazao je da će Krivokapić, prema njegovim informacijama, u nedjelju razgovarati sa liderom Pokreta za promjene Nebojšom Medojevićem, koji je, kako je kazao Joković, najviše i kritikovao Vladu.

"Vjerujem da poslije tog sastanka treba napraviti jedan razgovor svih lidera, dogovoriti kako dalje, što treba učiniti da se ovakve stvari više ne javljaju", dodao je.

Bonus video: