DF Bijelo Polje: Lokalna vlast upletena u napad na Sadikovića

Oni su pozvali Upravu policije i tužilaštvo da "konačno počnu da rade svoj posao, ministra Sekulovića da pod hitno smijeni komplet rukovodstvo CB-a Bijelo Polje, čiji rezultati rada do sada ne pokazuju da se radi o borcima protiv kriminala, već da se radi isključivo o uslužnom servisu lokalnog DPS-a"

9270 pregleda 34 reakcija 34 komentar(a)
Foto: Demokratski front, DF
Foto: Demokratski front, DF

Demokratski Front Bijelo Polje osudio je napad na novinara Seada Sadikovića tokom "patriotskog" skupa u Bijelom Polju.

Smatraju da "rukovodstvo lokalnih vlasti ima svoje prste u organizaciji ovog događaja" a da u prilog tome govori činjenica "da je mjesto okupljanja auto-kolone, pored velikog broja javnih površina u Bijelom Polju, baš na parkingu tržnog centra "Imperijal", koji se ni manje ni više, nalazi u vlasništvu porodice gradonačelnika Petra Smolovića"

Oni su dodali da "se u koloni nalazio veliki broj zaposlenih u Opštini Bijelo Polje kao i funkcionera i članova DPS-a."

"Podsjećamo građane da je jedan od vinovnika napada na Sadikovića sin odbornika DPS-a u lokalnom parlamentu, dok se u njegovom društvu nalazila i sekretarica DPS-a Merien Đukić koja je saslušana u CB Bijelo Polje. Pošto je istraga i dalje u toku, ne sumnjamo da će isplivati i još lica povezanih sa DPS-om. Toliko o "patriotskom" karakteru okupljanja. Osuđujemo i naknadnu kampanju DPS-a koji preko njima bliskih medija ovaj događaj pokušava da relativizuje i pripiše to mladosti i neiskustvu počinilaca, kao i njima dobro poznatu taktiku kriminalizovanja žrtve koju su do sada koristili bezbroj puta sa članovima DF. Mladost i ludost im nije padala na pamet kada su prošle godine tri mladića, u kasnim noćnim satima neodgovorno i ne razmišljajući skinuli nekoliko crnogorskih zastava u centru Bijelog Polja. Sva mašinerija DPS-a se sručila na njih tražeći da se kazne kao da su izvršili neko teško krivično djelo, a policija i tužilaštvo im uslišilo želje držeći momke dugo u pritvoru.", navodi se u saopštenju Demokratskog fronta Bijelo Polje koje nije potpisano.

Oni su pozvali Upravu policije i tužilaštvo da "konačno počnu da rade svoj posao, ministra Sekulovića da pod hitno smijeni komplet rukovodstvo CB-a Bijelo Polje, čiji rezultati rada do sada ne pokazuju da se radi o borcima protiv kriminala, već da se radi isključivo o uslužnom servisu lokalnog DPS-a."

"Sve navedene činjenice jasno potvrđuju da se radi o organizovanom i planiranom skupu u režiji DPS-a i njihovih satelita, čiji je cilj dalja destabilizacija stanja u bjelopoljskom kraju i podgrijavanje narastajućih tenzija koje DPS zloupotrebljava", navodi se u njihovom saopštenju.

Bonus video: